ARRESTED DEVELOPMENT

Prvo hrvatsko gostovanje hip hop legendi

24.05.2011 u 20:58

Bionic
Reading

Hip-hop legende Arrested Development prvi put nastupaju u regiji, a svoju turneju započinju 7. lipnja koncertom u zagrebačkom Aquariusu; dva dana nakon u riječkoj su Stereo Dvorani

Arrested Development američka je alternativna hip hop grupa koju su osnovali Speech i Headliner kao pozitivnu, afrocentričnu alternativu gangsta rapu popularnom ranih devedesetih godina. Dvostruki dobitnici Grammyja od 1991. šire jedinstveni hip hop stil kojemu će i domaća publika napokon imati prilike svjedočiti uživo.

Prvi album '3 years, 5 Months & 2 Days in the Life Of...' naziv je dobio po vremenu koje je bilo potrebno da im se ponudi snimanje albuma od početka njihova djelovanja - točno tri godine, pet mjeseci i dva dana! Tim albumom osvojili su publiku, a pjesme 'Tennessee', 'People Everyday' i 'Mr.Wendal' dospjele su na ljestvicu Top 10 singlova

Nastupaju u osmeročlanoj postavi, a spiritualni vođa grupe Baba Oje sa svojih 77 godina najstariji je čovjek koji se bavi hip hopom. Grupa, u kojoj sviraju vrsni glazbenici - poznati ne samo po radu u Arrested Developmentu nego i suradnjama s drugim umjetnicima, na svojim nastupima slave moć života, izvjesnost smrti, duhovnost te obitelj i pretke od kojih smo postali.

Nakon kratkog razlaza sredinom devedesetih zbog 'kreativnih razlika' i Speecheve solo karijere, grupa se ponovno okupila i sa stvaranjem ne prestaje do danas.
Do sada su izdali devet studijskih albuma, a koncertima u lipnju regionalnu će publiku počastiti najvećim hitovima iz svoje bogate karijere.
Posljednji album 'Strong' dokazuje da su puni snage i jači nego ikad, što će dokazati i regionalnim koncertima na kojima će izvesti presjek hitova iz svoje bogate karijere.

Ulaznice za zagrebački koncert od 6. lipnja prodavat će se po cijeni od 110 kuna, a na dan koncerta će biti 130 kuna. Ulaznice za riječki koncert od 8. lipnja možete kupiti po cijeni od 100 kuna, a 120 kuna će biti na dan koncerta.

Koncertne ulaznice u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima ili na Eventim.hr .