VALAMAR JAZZ FESTIVAL

Prvi međunarodni jazz festival u Istri

25.06.2010 u 17:16

Bionic
Reading

Prvo izdanje Valamar Jazz Festivala održat će se na otočiću Sveti Nikola, tik uz Poreč, gdje će pod otvorenim nebom i s pogledom na more i grad, nastupiti istaknuta imena svjetskog džeza

U petak će tako nastupiti Claudia Acuña i Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Quintet feat. Josemi Carmona. Subotnji će program otvoriti Edward Simon Trio, a nakon njih će nastupiti Dianne Reeves. U nedjelju će posjetitelji moći pogledati Maurice Brown Effect, a nakon njih Abraham Inc.

Umjetnička direktorica festivala, skladateljica i pjevačica Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih osobnosti u hrvatskoj suvremenoj glazbi, koja u ovom projektu spaja svoje profesionalno iskustvo na međunarodnoj glazbenoj sceni sa željom da Istra dobije vrhunski džez festival i tako postane nezaobilazna destinacija ljubitelja džeza koji će otkriti Istru kroz more, sunce, ali i glazbenu i dijalektalnu tradiciju koja je kreativna snaga njezina glazbenog izraza.

Ulaznice po cijeni od 200 kuna po večeri potražite na svim prodajnim mjestima Ticketpro i na http://www.ticketpro.hr/jnp/glazba/435295-valamar-jazz-festival.html. U cijenu ulaznice uključen je i transfer brodom iz Poreča do otoka Sveti Nikola i nazad. Brodovi za otok voze po plovidbenom redu, a kontinuirano od 18:30. Zadnji polazak broda za koncert je u 19:30.