KONCERT ANIMAL COLLECTIVE

Promotivne ulaznice još samo do kraja ovog tjedna

02.02.2011 u 13:51

Bionic
Reading

Vlasnici najhvaljenijeg svjetskog albuma godine 2009. godine vraćaju se u Zagreb

Animal Collective nastupa 24. svibnja 2011. u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, a promotivne ulaznice za koncert prodaju se još samo do kraja ovog tjedna.

Kad su u listopadu 2008. furioznim nastupom oduševili prepuni Teatar &TD, malo se tko usudio pomisliti da će ova trojka već tri mjeseca kasnije svojim novim albumom odigrati ključnu ulogu u globalnoj glazbenoj 2009. godini.

Premda su se hvalospjevi upućeni albumu 'Merriweather Post Pavilion' u početku mogli činiti neumjerenima, pa je tako bio nemali broj onih koji su već u prvim danima 2009. tu ploču proglasili albumom godine, godišnja inventura pokazala je da je to bilo sve samo ne pretjerivanje, budući su Animal Collective dobrano protresli glazbenu scenu izvršivši ogroman utjecaj kako na buduću indie rock, tako i na eksperimentalnu elektronsku produkciju.

Ovo je iznimno ostvarenje svoju potvrdu dobilo i od strane kritike jer su doslovno poharali svjetske izbore za najbolja diskografska izdanja godine, postigavši pritom ono što se donedavno činilo nezamislivim, a to je da je isti izvođač pobrao lovorike istovremeno i kod najvećih britanskih (Uncut, Mojo) i kod najvećih američkih glazbenih magazina (Spin, Billboard), kao i kod većine relevantnih internetskih magazina (Pitchfork, Tiny Mix Tapes, Popmatters).

Dvije i pol godine nakon tog iznimnog zagrebačkog nastupa ovi se momci vraćaju sa statusom zvijezda indie rocka, a uz činjenicu da ćemo ih ovoga puta gledati u izvornoj četveročlanoj postavi budući se nakon četverogodišnje pauze grupi pridružio Deakin, posebno nas veseli što će ovo biti jedini koncert u široj regiji, što je još jedan veliki kompliment ovom gradu i njegovoj sjajnoj publici.