ONKOLOG I JA

Projekt Helene Bulaje odabran za festival Cinekid

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.09.2012 16:49
  • Objavljeno 13.09.2012 u 16:32
onkolog i ja helena bulaja

onkolog i ja helena bulaja

Izvor: Promo fotografije / Autor: HAVC

Razvojni krosmedijski projekt Onkolog i JA Helene Bulaje odabran je među 35 projekata koji će u listopadu biti predstavljeni na koprodukcijskom sajmu Cinekid Junior (Cinekid's Junior Cross-media Market) u sklopu festivala Cinekid u Amsterdamu

Onkolog i JA je web enciklopedija za djecu i roditelje koja uključuje kolekciju kreativnih dokumentaraca o djeci oboljeloj od karcinoma. Projekt je zamišljen kao mrežni online servis u vidu internetskog portala i mobilne aplikacije, a namijenjen prije svega za edukaciju i razmjenu iskustava i znanja među roditeljima i djecom oboljelom od karcinoma u Hrvatskoj i u svijetu.

Portal i aplikacija radnog naziva Onkolog i JA osmišljeni su kako bi se na jednostavan i vizualno atraktivan način te uz određenu dozu humora oboljeloj djeci i njihovim obiteljima pomoglo u što lakšem, bržem i bezbolnijem putovanju kroz teške životne situacije.

Uz online servis, projekt će sadržavati i kolekciju kratkih kreativnih dokumentaraca o iskustvima djece i roditelja.

Projekt nastaje u koprodukciji producentske tvrtke Moje Čarobne Misli i udruge Krijesnica. Autorica projekta je Helena Bulaja, a producent i koordinator je Zoran Cipek.

Onkolog i JA drugi je autorski i producentski projekt Helene Bulaje koji će se predstaviti na koprodukcijskom sajmu Cinekid Junior. 2010. godine sudjelovala je s projektom Zgodice o Micama, koji je ove godine dobio i potporu Programa Media za razvoj animiranih projekata.

Cinekid je najveći svjetski festival filmova, televizijskih sadržaja i novih medija namijenjenih djeci od 4 do 14 godina starosti. Svake godine posjeti ga oko 50.000 ljudi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi