'U TRANZICIJI 2.0'

Preživite tranziciju uz pomoć dokumentarnog filma

  • Autor: V.G.
  • Zadnja izmjena 12.06.2012 09:59
  • Objavljeno 12.06.2012 u 07:34
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatska premijera britanskog dokumentarnog filma 'U tranziciji 2.0' održat će se 12. lipnja u zagrebačkom VIP Clubu

S ciljem promoviranja i dodatnog upoznavanja javnosti s vrijednostima i prednostima tranzicijskog načina života, koji odgovara na globalnu krizu i pad kvalitete života u svim društvenim sferama, grupa Tranzicijski Zagreb organizira projekciju britanskog dokumentarnog filma 'U tranziciji 2.0', redateljice Emme Goudekoja će se održati 12. lipnja 2012. u zagrebačkom VIP Clubu, s početkom u 19 sati.

Tranzicijski pokret čine zajednice koje su pokrenule projekte u područjima poput prehrane, prijevoza, energetike, obrazovanja, stanovanja, zbrinjavanja otpada i umjetnosti te ih koriste kao lokalne odgovore na globalne izazove koje donose klimatske promjene, ekonomske poteškoće i smanjivanje zaliha jeftine energije. Film 'U tranziciji 2.0' prikazuje globalni tranzicijski pokret kroz niz od 16 inspirativnih priča sa sedam kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Priča je to o mjestima, zajednicama, pa čak i čitavim gradovima koji tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane.

U programu koji slijedi nakon projekcije filma, osmišljenom kao malo zabavnija i opuštenija inačica okruglog stola, sudjelovat će sociolog i aktivist Dražen Šimleša, Svjetlana Lugar (organizatorica projekta Mamutica za čist okoliš), Zoran Skala iz
riječkog Zavoda za prostorno uređenje PGŽ, ekološki aktivist Vjeran Piršić i permakulturni dizajner Danijel Balaban

Posjetitelje će tijekom i nakon programa zabavljati Ice Cream Band i DJ Dalibor Matanić

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!