THE VOICE

Preuzimanjem natjecatelja spašeni 'anđeo' i 'princeza'

29.02.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Ulaskom u drugu fazu showa 'The Voice', nakon koje natjecanje nastavljaju pobjednici dueta, porasla je i napetost koju je dodatno začinio i ovogodišnji novitet showa - preuzimanje 'odbačenog' natjecatelja, što smo večeras prvi put imali priliku i vidjeti. Ovu mogućnost iskoristilo je dvoje mentora pa u nastavak showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' ide šestero pobjednika dvoboja i dvoje kandidata koje je preuzeo netko od drugih mentora

Odličnom izvedbom pjesme 'I Love Rock 'n' Roll' mentori su zapalili publiku i probili led uoči teških dvoboja natjecatelja i teških odluka koje čekaju njih same.

Prvi duet pripao je timu Jaquesa Houdeka, koji je odlučio da će pjesmu 'Baila Morena' izvoditi Splićanka Krisitna Krolo i Rino Petrović iz Kraljevice. Kristininu tremu i nesigurnost zbog nepoznavanja talijanskog jezika uspješno je razbio Rino 'Apaurino' i stavio pred Jaquesa tešku odluku.

Priznavši Kristini da joj ne bi bila u koži zbog Rinove dominacije pozornicom, Indira je Jaquesu savjetovala da u nastavak showa povede Kristinu. Tony je čestitao Jaquesu na odličnom 'uparivanju' ali kao i Ivan nije mogao dati preporuku Jaquesu. Priznajući da je Kristina ipak imala težu dionicu, i nazivajući Rina 'anđelom koji hoda po zemlji', Jaques je odlučio da će natjecanje nastaviti Kristina.

Pravo na preuzimanje kandidata prvi je iskoristio Tony. Ponavljajući Jaquesove riječi o 'anđelu koji hoda po zemlji' Tony je rekao da je prava zvijezda za njega onaj koji svoju popularnost iskoristi da pomogne drugima. Zbog ovog preuzimanja zaradio je i poljubac od Jaquesa.

Za prvi duet svog tima Tony je odabrao dvije 'krhke' djevojke Anu Bustruc i Mateu Dujmović i uz napomenu da 'tiha voda brege dere' rekao da će njih dvije pjesmi 'It Must Have Bee Love' zasigurno dati novu dimenziju.

Ivan je pohvalio obje djevojke i rekao da cure vidi kao paket, zbog čega se ne može odlučiti, dok je Jaques svoj glas dao Ani rekavši da je ovog puta djelovala malo borbenije. Indira je glas dala Mateji jer joj je djelovala angažiranije.

Pouzdajući se u kolegu Jaquesa da će preuzeti Anu koju je favorizirao, Tony je u nastavak showa poveo Mateu. Mogućnost preuzimanja Jaques nije iskoristio, kao ni ostalih dvoje mentora, pa je Ana prva natjecateljica koja napušta show.

Ivan je spario naizgled nespojiv par, rokericu Tajanu Turković i profesoricu pjevanja Mirnu Ružić. Par koji je jedini okrenuo sve mentore na audiciji izvodio je pjesmu 'Foolish Games'.

Uz uvažavanje Mirne kao profesorice pjevanja, Jaques je prednost dao Tajani, a Tony je uspoređujući njihovu izvedbu s Messijem i Neymarom u napadu rekao: 'Do vaše izvedbe sam volio Dečaka, a sad ga obožavam.'

U nastavak showa Ivan je poveo Mirnu, jer mu je tehnika kojom pjeva potpuna novost i predstavlja izazov njegovom timu. Za preuzimanje Tajane nije se odlučio nitko od mentora pa je i ona napustila show.

'Milan je otvoren za nove izazove pa stavljam jedan pred njega', rekla je Indira i odlučila da će mu se u izvedbi pjesme Sama Smitha 'Like I Can' svojim baršunastim glasom pridružiti Eni Jurišić. Indirin izbor pjesme Milan Prša je duhovito prokomentirao riječima 'Sam Smith? 92. godište? 91. ga nije bilo. Gdje je bio?'.

Mentori su se, obasipajući Eni komplimentima da ima i glas i stas i karizmu, složili da je u ovoj izvedbi bila bolja, što je na kraju svojim izborom potvrdila i mentorica Indira. Simpatični Milan show je napustio citirajući stihove pjesme EKV-a 'U svakom porazu ja sam vidio dio slobode, i kad je gotovo za mene, znaj, tek tad je počelo'.

Za predzadnji večerašnji duet Tony je odabrao Anu Androić Knežević i Brunu Banfića koji su izvodili Gibonnijevu pjesmu 'Anđeo u tebi'. Ana je rekla da je u izvedbi zbog male treme uživala tek 99.999%. Dečak je pohvalio odličnu izvedbu 'spoja mladosti i iskustva', a baš kao i Jaques nije se mogao odlučiti za favorita. Indira je primijetila da joj je Ana u ovoj izvedbi zvučala puno mlađe.

Priznajući da je svoje mišljenje tijekom proba nekoliko puta mijenjao, Tony je rekao će odluku donijeti isključivo na temelju večerašnje izvedbe, a nakon dugog razmišljanja odlučio je da će u nastavak showa povesti iskustvo - Anu. Bruni je Tony rekao da je stvoren za ovaj posao i poručio 'Don't give up'.

U posljednji dvoboj večeri Jaques je odlučio poslati princezu svog tima Stefany Žužić, a kako svaka princeza mora imati svog princa Jaques joj je dodijelio Alena Đurasa. Izvedbom pjesme 'Lay Me Down' Sama Smitha njih su dvoje zadivili svih četvero mentora.

'Dvoboj je dvoboj ali i duet, a ovo je bio fantastičan duet', rekao je Jaques i u teškoj odluci molio pomoć ostalih mentora. Indira je svima poručila da se opuste jer tko god da ispadne ona će ga preuzeti u svoj tim. Tony je požalio što je već iskoristio svoju mogućnost preuzimanje, a Ivan je uz komentar da je 'ovo bilo slavlje glazbe' ustao i dodirnuo Stefany i Alena prije nego postanu nedodirljivi.

S velikim olakšanjem koje mu je priskrbila Indira, Jaques je u nastavak natjecanja poveo Alena. Dobrodošlicu Stefany u svoj tim Indira je poželjela riječima 'Učinio je čudo, ali ja ću napraviti još veće čudo'.

Nakon prvih dvoboja show 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' tako nastavljaju Krisitna Krolo i Alen Đuras u Jaquesovom timu, Matea Dujmović i Ana Androić Knežević u Tonyijevom timu, kojemu je Tony preuzimanjem od Jaquesa pridružio i Rina Petrovića, Mirna Ružić u timu Ivana Dečaka te Eni Jurišić kao pobjednica dueta iz Indirinog tima i Stefany Žužić koju je Indira preuzela Jaquesu.