VRATIO SE U SEDAMDESETE

Prepoznajete li ovu plavokosu zvijezdu?

30.10.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Prošlog vikenda završeno je snimanje humorističnog kratkog igranog filma 'Poklon predsjednika Nixona', mladog redatelja Igora Šeregija, čija je radnja smještena u 70-e godine prošlog stoljeća

U glavnoj ulozi je Rene Bitorajac, ovaj put kao Stipe, niskorangirani član vojne obavještajne službe, koji zajedno s kolegom Peđom (Radovan Vujović) dobiva poseban zadatak od druga Jankovića (Zijad Gračić): da prevezu poklon predsjednika SAD-a, Richarda Nixona, drugu Titu na Brijune. Poklon je živo biće. Ili je bilo do jednog trenutka u filmu...
Ova povijesno-humoristična priča definitivno će nasmijati veliki broj gledatelja, ali i postaviti pitanja o tome jesu li se svi važni povijesni događaji dogodili upravo onako kako smo nekoć učili iz školskih udžbenika.


U 70-e se, osim genijalnog Bitorajca, vraća i hrvatskoj publici manje poznat srpski glumac Radovan Vujović, dugogodišnji dečko glumice Anje Alač, koju smo duže vremena gledali u glavnoj ulozi RTL-ove telenovele 'Ruža vjetrova'. Iskusnoj domaćoj glumačkoj ekipi pridružio se i engleski glumac i komičar Max Whatley, član prestižne engleske glumačke agencije 'United Agents'. U nevjerojatno uvjerljivoj ulozi Tita nalazi se glumački veteran, Ilija Ivezić, koji će američki poklon dočekati na originalnoj lokaciji, najdražem Titovom odmaralištu – Brijunima.

Film nastaje u produkciji Grupe sedam na čelu s producentom Ivanom Kelavom, koji je u 2012. godini s redateljem Šeregijem realizirao dugometražni omnibus 'Košnice' i kratkometražnu humornu dramu 'Životinjsko carstvo', koja je proglašena najboljim filmom prošlogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma u Splitu.
'Poklon predsjednika Nixona' podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba te Nacionalnog parka Brijuni, Motela Plitvice i drugih sponzora. Premijera filma očekuje se na proljeće 2014.