VELIKI LEBOWSKI

Preminuo glumac David Huddleston

05.08.2016 u 11:36

Bionic
Reading

Američki glumac David Huddleston u utorak, 2. kolovoza 2016., podlegao je dugogodišnjim zdravstvenim problemima i preminuo

David Huddleston, javnosti najbolje poznat iz filma 'The Big Lebowski' i iz serije 'Gilmorice', u utorak je preminuo nakon mnogo godina bolesti. Imao je 85 godina.

David Huddleston odlično je utjelovljivao velike hvalisave likove baš poput Velikog Lebowskog. Imao je talent za grandiozne, no istovremeno komične uloge.

Rođen 17. rujna 1930. u Vintonu u Virginiji, David Huddleston nakon Drugog svjetskog rata pohađao je Američku akademiju dramatskih umjetnosti. Nakon više od 50 godina rada u kazalištu, na filmu i televiziji, Huddleston je ostavio jasan trag u svijetu kinematografije.


'Stvari mu nisu bile važne, već ljudi. Obožavao je zabavljački rad i najradije bi samo uz večeru samo sjeo s nekim i razgovarao', rekla je njegova supruga Sarah Koeppe s kojom je proveo više od 30 godina u braku.

David Huddleston bio je strastven u vezi politike, pa mu je jedna od najdražih uloga bila ona Bena Franklina u predstavi '1776', na Broadwayu.

'Imao sam jako dobar život. Putovao sam po cijelom svijetu, snimao u Meksiku, Kanadi, Izraelu, Francuskoj i Engleskoj. Upoznao sam ljude koje nisam ni sanjao da ću sresti, sve osobne heroje', komentirao je David Huddleston svoj život u jednom intervjuu 2015.