POZIV NA PROSVJED

Poznati poručuju: Sve je u našim rukama, sad ili nikad!

Bionic
Reading

Glazbenici, glumci, pisci, redatelji i mnogi drugi angažirali su se posljednjih dana na društvenim mrežama pozivajući ljude na mirni prosvjed podrške kurikularnoj reformi 'Hrvatska može bolje' 1. lipnja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ali i u drugim hrvatskim gradovima. Mladen Badovinac, Remi, Damir Urban, Rene Bitorajac, Senka Bulić i Tarik Filipović digli su svoj glas i podržali prosvjed. Evo na koji način

Ako se jedan kamen zakotrlja, i to je dovoljno, i to je neki pomak u situaciji koju živimo danas u Hrvatskoj. A zakotrljat će se sigurno na zagrebačkom glavnom trgu i u ostalim hrvatskim gradovima 1. lipnja, kad će se održati prosvjed podrške reformi školstva 'Hrvatska može bolje' i Borisu Jokiću koji je prošlog tjedna zbog političkih pritisaka sa svojim timom podnio ostavku. 

Mnoge poznate ličnosti iz domaćeg javnog života otvoreno su na društvenim mrežama pozvale ljude na prosvjed. Jedna od njih je pjevačica benda Elemental Mirela Priselac Remi.

'Sad su stvari zbilja u našim rukama. Dođite 1. lipnja na Jelačić plac ako ste u Zagrebu - ili na neku od drugih lokacija u HR i EU - i učinite nešto za sebe i druge, za budućnost! Mislim da je bilo dosta šutnje, edukacija je posljednji bastion. I posljednja kap. Upozoravali smo godinama kroz muziku koju radimo, a sada imamo priliku i djelovati. Pridružite nam se u mirnom prosvjedu, bit će to lijep dan za demokraciju!', poručila je Remi.

Za prosvjed je i glumac i voditelj Tarik Filipović. 'Drago mi je da smo konačno digli svoj glas. Trebamo ga dići i za još drugih 20 stvari, ali i ovo je dobar početak. Želim živjeti u zemlji u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje i u kojoj se događaju pozitivne promjene. Čeznem za državom u kojoj idemo naprijed, a ne nazad', izjavio je Tarik za tportal. 

Splitski glazbenik Mladen Badovinac također je svoje sugrađane, ali i ostale pozvao na prosvjed koji će se u Splitu održati ispred HNK.

Mladen Badovinac - Hrvatska može bolje

Svoj glas za prosvjed dao je i glumac Mislav Čavajda te glumica i redateljica Senka Bulić. Oglasio se i riječki glazbenik Damir Urban na svom profilu na Facebooku, a aktivirala se i pjevačica Anđa Marić.


Posljednjih tjedana posebno aktivan u kritiziranju aktualne vlasti u satiričnoj maniri, a sad i glasan u pozivu na prosvjed je i glumac Rene Bitorajac. Rene je u svom stilu videom pozvao sve istomišljenike da sudjeluju sutra u događaju koji može pokrenuti reforme u ovoj zemlji.