PRILAGODBA FILMOVA

Poznati imaju poruku za vas, i to na znakovnom jeziku

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 26.09.2016 19:20
  • Objavljeno 26.09.2016 u 19:20
Igor Kovač, Lucija Šerbedžija

Igor Kovač, Lucija Šerbedžija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Božidar Pezelja

Spot za Festival o pravima djece prvi je domaći spot koji koristi znakovni jezik i brine o inkluziji. Znakovnim jezikom progovorili su i poznati koji su sudjelovali u snimanju, a ponešto će moći naučiti i sami gledatelji

Videospot za 8. izdanja Festivala o pravima djece, sniman ove nedjelje na zagrebačkom Cmroku, znakovni jezik koristi za promicanje edukativno-kulturnih sadržaja. Prema autorskoj ideji kreativnog dvojca Branimira Lazanje i Alme Čakmazović spot je režirao Dejan Aćimović.


Odraslim glumcima Igoru Kovaču, Angelu Naumovskom, Mirni Medaković i Luciji Šerbedžiji pridružila su se djeca Sergej i Anastasia Gajić. Osim što poziva roditelje i djecu da dođu na projekcije dobrih filmova i radionice dostupne svima, kroz spot će i građani moći naučiti kako reći 'zajedno' na znakovnom jeziku. Time se želi skrenuti pozornost na važnost prilagodbe filmova za sve, a ponajviše osobama koje ne vide i ne čuju.

Obiteljsko okruženje i poticanje kvalitetno provedenog slobodnog vremena u kinu za sve, bilo je zabavno i poticajno i odraslim umjetnicima i djeci koja su posebno za ovu priliku naučila pozvati gledatelje u kino i na znakovnome jeziku.

Osmo izdanje Festivala o pravima djece počinje 7. listopada, odvijat će se u 18 gradova Hrvatske, a bogati program namijenjen je školama i najširoj javnosti. Brojne filmske projekcije iz stvaralaštva djeca i mladih i debatne projekcije namijenjene su školama, a radionice i nagrađivani filmovi za cijele obitelji, na koje između ostalog poziva i videospot, odvijat će se tijekom listopada u kinu Cinestar Novi Zagreb, kinu Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Sve programske aktivnosti festivala prilagođene su djeci i odraslima s oštećenjem vida i sluha.

Partneri Festivala o pravima djece su Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatski filmski savez i kina Cinestar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!