LIKOVI

Povratak starih junaka

04.05.2011 u 10:36

Bionic
Reading

U novim 'Piratima s Kariba' uz Johnnyja Deppa, koji ponavlja ulogu za koju je 2003. godine nominiran za nagradu Oscar, glavne uloge ostvarili su i dobitnici Oscara Penelope Cruz i Geoffrey Rush, a tu je i Ian McShane u ulozi Crnobradog. Film je režirao Rob Marshall, producirao Jerry Bruckheimer, a za scenarij su odgovorni Ted Elliott i Terry Rossio koji su pisali priče i za prva tri nastavka franšize


JOHNN DEPP kao kapetan Jack Sparrow

Kapetan Crnog bisera, kojeg mu je oduzeo glavni suparnik - gusar Hector Barbossa, ovog je puta angažiran u potrazi za Fontanom mladosti. Legendarni gusar Sedam mora, kapetan Jack Sparrow je proračunati prevarant s Kariba. Kapetan sumnjivog morala i povjerenja, majstor u privlačenju pažnje i sebičnih interesa, konstantno se bori i gubi bitku sa svojim težnjama. Jackove najveće ljubavi su more i njegov voljeni brod Crni biser, izgubljen ili pronađen. Nakon borbe u prijašnjim avanturama s ukletim kapetanom Hectorom Barbarossom, strašnim Davyom Jonesom i zlim lordom Cutlerom Beckettom, kapetan Jack se ovog puta mora suočiti s kapetanom Crnobradim ili možda još više zastrašujućom, lijepom Angelicom, s kojom dijeli prošlost.



GEOFFREY RUSH kao kapetan Barbossa

Nekad divlji gusar i smrtni neprijatelj Jacka Sparrowa, kapetan Barbossa, sada nevoljko ulazi u savez sa svojim suparnikom u utrci za Fontanom mladosti. Hector Barbossa je zao gusar koji se vratio iz mrtvih, kao posljednji preživjeli. Izgubivši nogu – i Crni biser – Barbossa mijenja crno – zlatnu za plavo – zlatnu odoru svoje veličanstvene kraljevske mornarice. Tvrdeći da duguje svoju odanost kralju i zemlji, sada služi kao gusar, radije izvršavajući Jackove zapovijedi nego Jolly Rogersove. No, jesu li to hrabrost ili osveta što tjeraju Barbossu prema Fontani mladosti, susretu s kapetanom Jackom te Crnobradim i sudbinom?


PENELOPE CRUZ kao Angelica

Uz Crnobradog i Jacka Sparrowa u svom životu, nije ni čudno što je lijepa Angelica postala opasni gusar kako za borbu s mačevima, tako i za svoje srce. Žena koja govori laži koje su istina i istine koje su laži, možda je, a možda i nije kći strašnog Crnobradog. Majstorica pretvaranja i prijevare učila je od najboljeg – Jacka Sparrowa. Vješt mornar, spremna za borbu mačem i pljačkanje najstrašnijih gusara, Angelica je usmjerena samo ka jednom cilju – spasiti vječnu dušu Crnobradog od prokletstva, čak i ako to znači jednako odgovarati na Jackove laži i prevare.


IAN MCSHANE kao kapetan Crnobradi

Najcrnja duša i najmračnije srce gusara koji je ikad živio. Utjeruje strah u kosti i najhrabrijem gusaru. Crnobradi je ime koje izaziva strah i trepet kako onima koji plove morima, tako i onim nesretnicima koji ga sretnu na kopnu. Njegov najbolji brod u floti, Queen Anne's Revenge, kojim upravljaju zombiji, s kostima njegovih žrtava, baca plamenove s pramca na neprijateljske brodove i pretvara ih u pepeo. Crnobradi rukuje mačem ukrašenim s jednim od tri Tritonova safira i crnom magijom. No, Crnobradi živi u sjeni proročanstva i smrti, a njegova jedina nada je okrepljujuća voda s izvora mladosti. Napravit će sve što je potrebno, i ako treba žrtvovati sve i svakog samo da se domogne vlastitog, sebičnog cilja.