MINIVAL 04

Poslušajte nove underground bendove

22.11.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Nakon rocka, hip hopa i electra u cijeloj Hrvatskoj, Minival završava zadnji tjedan u Rijeci, Zagrebu i Splitu

U petak, 26. studenoga, Minival je u Rijeci i u Zagrebu, dok je subota rezervirana za Split.

U zagrebačkoj Jabuci u petak, 26. studenoga, zasvirat će Da' Wah, Hi fju,Agarthi i The Shoxx.

Da'wah

Bend Da'wah počinje s radom oko 12. mjeseca 2008. Prvi članovi benda (osnivači) su Ivan Lehpamer i Juraj Sremec. Nedugo zatim za bubnjeve sjeda Krešimir Blažević, a zatim i Luka Vanjur na bas gitari. Odgojen na psihodeličnim zvukovima Hendrixove gitare i jednog od najboljih bendova svih vremena, Led Zeppelin, Da'wah pronalazi svoj stil i kreće u pustolovinu.

Zagrebački band Hi-fju moderan je glazbeni sastav koji u potpunosti raspolaže vlastitim autorskim materijalom. Svi članovi benda su višegodišnji glazbenici, što se jasno ističe kroz entuzijastički i profesionalno kreirane autorske radove. Bend zvuči uhodano, moćno i prije svega slušljivo.

Bend Agharti je nastao u proljeće 2009. kada su se članovi sastali i definirali specifičan i lako prepoznatljiv zvuk koji balansira između žešćeg rocka i melodičnog metala. Članovi su: Tina Bukić – vokal, Alen Mršić – gitara, back vokal, Filip Pohanić – gitara, Ivana Mrduljaš – klavijature, back vokal, Hrvoje Grubač – bas gitara, Marko Duspara – bubnjevi. U proljeće 2010. njihov prvi demo album pod nazivom '...thoughts of a sleepless night...' ugledao je svjetlo dana.

ShoXX je nastao krajem 2009. i tu je da glasno izvikuje sve ono o čemu se vi sramite razmišljati. Lora i Zoran iz Kimika, Tajana iz LeZbora i Sanja koja je donedavno vokalno ojačavala Lollobrigidu, zajednički nazivnik pronašli su u tomboy-iš izričaju mračnog i razigranog, samodestruktivnog i upozoravajućeg, a opet i prokleto zabavnog. Gitare su tu samo za poziranje, a pravi zvuk leži u moćnim sampleovima i zaraznim ritmovima.

Istog dana u Rijeci čeka nas electro Minival u popularnom klubu Stereo gdje će svoja umijeća predstaviti Okmanow i Bruno's corner.

Okmanow je DJ iz Rijeke koji je na riječku elektronsku scenu došao 2006. godine. Žanrovski se kreće u raznim podvrstama housea, s naglaskom na deep, tech i progressive zvuk često upotpunjen plesnim, groovy melodijama.Trenutno aktivno radi na vlastitim neobjavljenim produkcijskim uracima i njegovo ime kao producenta u elektronskoj glazbi tek dolazi.

Bruno's Corner je umjetničko ime mladog Zagrebačkog MC-a, pravim imenom Bruno Milanović. Glazbom se bavi od malih nogu svirajući razne instrumente, a elektronikom zadnjih šest godina. Cilj mu je otkrivati razne glazbene žanrove te ih spojiti u jedno pod nazivom Big Beat. Kako zvuči Big Beat u Bruninom kutku, poslušajte na odličnom nastupu.

Sljedećeg dana, u subotu 27. studenoga, Minival se seli u hip hop Split, i to u Hemingway, gdje će svoje znanje pokazati Enero 208 i Da Commission.

Četvrti val Minivala predstavit će se i posebnim emisijama na MTV-ju, a moći će se pratiti i na MAXtv-u, tportalu kao i na Otvorenom radiju. Priliku za sudjelovanje u ovom jedinstvenom projektu dobit će hip hop, rock i electro act bendovi i DJ-evi koje će odabrati stručni Minivalov žiri u sastavu: Phat Phillie, Ida Prester, Kristijan Frković Frx, Sanjin Đukić i Tomo Ricov. Koncerti će se od 1. do 27. studenoga 2010. paralelno održavati u nekoliko hrvatskih gradova, a pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova publike i stručnog žirija.

Glasati se može za bend po izboru, SMS porukom u koju se upisuje ime i prezime, a šalje se na kôd svog benda te pritiskom na crvenu tipku MAXtv daljinskog i na taj način se mogu osvojiti vrijedne nagrade! Kodove potražite uz ime benda ili izvođača na našoj službenoj web stranici te na MAXtv sučelju.