ZBOGOM, ŽUŽIKA

Posljednji ispraćaj Žuži Jelinek uz obitelj, prijatelje i obožavatelje

28.01.2016 u 16:00

  • +9

Obitelj i prijatelji na Mirogoju se oprostili od Žuži Jelinek

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović/Pixsell

Bionic
Reading

Uz najbližu rodbinu, kćer Dianu Marazza, sina Ivana Jelineka i unuke, posljednje zbogom omiljenoj hrvatskoj životnoj savjetnici, preminuloj 24. siječnja u 96. godini, došli su reći mnogi prijatelji, obožavatelji i poznanici, među kojima su bili i Ćiro Blažević, Biserka Petrović, Borna Rajić, Miomir Žužul, Miro Ungar, Regina Jäger i mnogi drugi

Obitelj, prijatelji, ali i mnogi Zagrepčani koji su je voljeli i cijenili oprostili su se danas na Mirogoju od jedne divne žene i borkinje koja nikada nije skidala osmijeh s lica, omiljene hrvatske životne savjetnice čije je životno iskustvo ispisalo više od tisuću kolumni, a u svojoj posljednjoj poručila je svima ono najvažnije: Volite, ljudi!

Među onima koji su se došli oprostiti od jedinstvene Žuži Jelinek, uz njezinu djecu, kćerku Dianu Marazza, sina Ivana Jelineka i unuke bili su i mnogi poznati: Ćiro Blažević koji joj je godinama bio susjed i prijatelj, pjevač Miro Ungar, Regina Jäger, Borna Rajić, Biserka Petrović, gradonačelnik Milan Bandić, koji je održao i govor, i mnogi drugi.


Kći Diana Marazza s kćeri Susanne i sin Ivan Jelinek sa suprugom te Žužin suprug Milorad Ronkulin

Žuži je preminula 24. siječnja u 96. godini u zagrebačkoj bolnici Rebro. Posljednja dva mjeseca bila je smještena u domu za starije i nemoćne Lavoslava Schwarza na Bukovcu. Sin Ivan i kćerka Diana već godinama žive u Švicarskoj i nisu mogli biti stalno uz majku koja je trebala stalnu njegu. U domu ju je često posjećivao i njezin četvrti suprug Milorad Ronkulin (96). Svoj 95. rođendan proslavila je 18. srpnja u svom domu, s kćeri i prijateljicama. Željela je doživjeti stotu, nažalost želja joj se nije ostvarila, no i u svojih 96 godina Žuži je  proživjela ispunjen i uzbudljiv život o kojem danas mnogi mogu samo sanjati.