FOOD FILM FESTIVAL

Posjetitelji FFFZ-a učili kako dekorirati tortu

18.09.2015 u 17:11

  • +6

Food Film Festival Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Food Film Festival Zagreb

Bionic
Reading

Nema Zagrepčana, ali ni turista koji ne zna da se trenutačno u Zagrebu održava Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola

Filmovi o hrani na travi u najljepšem zagrebačkom parku svaku večer prikupljaju više od tisuću ljudi, a dobra zabava, opuštena atmosfera, fina hrana i kapljica garantiraju dobar provod. Oduševljenje ovim festivalom ne jenjava i uskoro neće biti Zagrepčana koji ga nije posjetio.

Tu je naravno i bogati program kulinarskih radionica koji daju jednu posebnu notu ovom festivalu i oplemenjuju ga. U šatoru šefa kuhinje tako je popodnevnu radionicu imala je priznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko koja je s puno strpljenja učila sve zainteresirane posjetiteljice kako dekorirati tortu. Perfektnu šećernu masu u svim nijansama donirale su Dora usluge, a pred očima posjetitelja nastala je i zaista impresivna torta Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola.

Nakon kulinarske radionice, travica na zagrebačkom Zrinjevcu već je bila popunjena i prekrivena dekicama posjetitelja koji su čekali kultni slatki film - Čokoladu s Juliette Binoche i prezgodnim Johnnyjem Deppom u glavnim ulogama. Iako ga vjerojatno jako malo ljudi nije vidjelo, skoro tisuću ljudi procijenilo je kako je ipak nezaboravan doživljaj gledati ga na otvorenom u parku uz slastice od čokolade koje su pripremile slastičarnice Cukeraj, Amelie i Torte i to. Bilo je tu domaće čokolade s okusima naranče, s čilijem, čokoladnih torti, čokoladnih keksa te čokoladnih pralina. A uz svaku od navedenih slatkih delicija dijelila se gratis bočica Coca-Cole.

Danas u 18 sati u Šatoru šefa kuhinje održat će se Vindijina Gastro radionica koju će predvodit chef Mario Oblak, voditelj Gastro tima s nagrađivanim kuharom Mladenom Habunekom. Vrsni Vindijin kuharski duo na zanimljiv će način pripremati egzotičnu piletinu Cekin u umaku od kokosa i sira bovizole kako bi se svi zajedno oprostili od ljeta te ukusnu tortu sa svježim sirom Vivis i kestenima kao svojevrstan pozdrav jeseni.

Nakon radionice posjetitelje očekuje veliki plesnjak ispred paviljona u sklopu nagrađivanog projekta Zagrebački vremeplov.