POČETAK TURNEJE

Pogledate kako je Springsteen odao počast Davidu Bowieju

17.01.2016 u 19:24

Bionic
Reading

Bruce Springsteen & The E Street Band odali su počast nedavno preminulom Davidu Bowieju odsviravši njegovu pjesmu 'Rebel Rebel' tijekom prvog koncerta turneje The River održang u Pittsburghu

Springsteen je na svoj uobičajen način predstavio pjesmu ispričavši priču o tome kako ga je Bowie podržavao na samim počecima karijere, a svojedobno je Springsteena nazvao jedinim američkim glazbenikom čiju glazbu i sam želi izvoditi.

The Boss je na koncertu ispričao kako ga je Bowie nazvao dok je snimao album 'Young Americans' sredinom 70-ih da se nađu i poslušaju nekoliko covera Springsteenovih pjesama koje je snimio.

Bowiejevi coveri Springsteenovih pjesma ipak se nisu pojavili na albumu'Young Americans' jer je u međuvremenu Springsteen postao zvijezdazahvaljujući albumu 'Born to run', a svjetlo dana ugledali su tek 1989.na box setu Sound+Vision.

'Želim zastati na trenutak i prisjetiti se svog dobrog prijatelja Davida Bowieja. David je, a a to ne zna puno ljudi, bio velika podrška našoj glazbi još tamo jako, jako davno, na samim našim počecima, 1973. Nazvao me i ja sam ga posjetio u Philadelphiji gdje je radio na albumu 'Young Americans'. Napravio je covere mojih pjesama ‘Hard To Be A Saint In The City’ i ‘Growin’ Up’ i bio nam je velika podrška. Sjećam se da sam međugradskim autobusom došao do Philadelphije, a jasno vam je sad kako je to bilo jako davno. U svakom slučaju, mislimo na njega', rekao je Springsteen prije nego je otpjevao 'Rebel, Rebel'.

U Pittsburghu je održan prvi koncert Springsteenove turneje po Americi koja se sastoji od 24 koncerta, a tijekom kojih će pjevati sve pjesme s albuma 'The River', kao i svoje velike hitove, ali kao i uvijek naći će se mjesta i za pjesme po želji vjernih obožavatelja iz publike.