NA JEDNOM MJESTU

Pogledajte najnovije domaće spotove

14.04.2014 u 13:10

Bionic
Reading

U suradnji s portalom Spotdepo.hr, tportal.hr izdvaja trinaest novih domaćih spotova. O kojim je glazbenicima i spotovima riječ, saznajte u nastavku

Psihomodo pop - 'Bejbi'

Ovo je drugi videospot sa novog albuma 'Čiribu Čiriba', a kameru u ruke Psihići su ponovno prepustili svom dugogodišnjem suradniku i prijatelju Radislavu Jovanovu Gonzu, koji je ujedno režirao i 'Donnu'. U glavnoj ulozi ponovno se pojavljuje mlada glumica Judita Franković koja je utjelovila novu psihomodo heroinu Donnu. Drugi je to dio trilogije koji prati singlove s albuma, a nakon zavođenja u prvom spotu, sada Gobac i Judita prolaze kroz pravu romantičnu horor priču. Ljubavno gugutanje postepeno se pretvara u svađu u kojoj udarci padaju na sve strane, tako da glavni akteri završavaju polomljenih kostiju, u gipsu i Šancovom ovratniku, sa štakama.  'Danas kada je sve prolazno, kratkotrajno i potrošno, rad sa Psihomodo Popom pravi je gušt! Njihova mi priča dokazuje da vrijeme ne mora i ne smije ugasiti ljubav prema životu i poslu, strast, razumijevanje, uživanje... Prekrasna sunčana nedjelja u prekrasnom stanu u Ilici, s prekrasnim ljudima - napravili smo jedan pre....ludi psiho.....modo s...pot', izjavila je glavna akterica videospota, Judita Franković.

Psihomodo pop - 'Bejbi'

Montažstroj - 'Svastika'

Montažstroj - 'Svastika'

EPIC - 'Kult of Red Pyramid'

EPIC - 'Kult of Red Pyramid'

Stoka feat. General Woo & Bizzo - 'Ekipa 90-ih'

Sa nadolazećeg 'ZG Gangsta' albuma
Video: MMStudio23
Snimano, miksano i masterizirano @ Red Records Studio (by Macola)
Matrica: Luka Karamarko
Grafiti: Modul8, Seick, Holick

Stoka feat. General Woo & Bizzo - 'Ekipa 90-ih'

Luxus Lord - 'Jutro nije bajka'

Luxus Lord su pravi dokaz da vrijeme glazbenih heroja nije završilo. Dapače, tek dolazi i to sa velikim bljeskom! Ustrajnost, monstruozna svirka i predanost električnoj frekvenciji su samo neki od segmenata koji ovaj alternativni/indie/heavy rock band čine nezaobilaznim djelom regionalne i europske scene. Svoj renome duguju višegodišnjem sviranju u raznim, jednako jakim, ali stilski različitim bendovima poput: Good Day To Die, Zeus Faber, Mikrofonija, Alaska, Stepping Stone, Svinje itd. Nije ih strah dotaknuti se različitih žanrova [blues, etno, pop] i stopiti u najfinije glazbeno jelo. Krajnji rezultat su jake autorske skladbe. Dokaz tomu je nastupni, dupli album prvijenac 'Inkartani/Jutro Nije Bajka', otpjevan na hrvatskom jeziku. Album je digitalno izdan početkom travnja 2014. preko njihove bandcamp stranice, te sadrži 20 pjesama. Popraćen sa dva video uratka za pjesme 'Hram Otrova' i naslovne 'Jutro Nije Bajka'. Od raznih gostovanja, preko vrhunskih aranžmana, netipičnih instrumentalnih dijelova, Luxus Lord pronalazi sponu sa širim auditorijem. Budite spremni, očekujte neočekivano!

Luxus Lord - 'Jutro nije bajka'

Igor Geržina feat. Mirza Soul Shadow - 'Better Man'

'Better Man' drugi je singl s aktualnog albuma 'One Click World' koji je odmah po izlasku proglašen albumom mjeseca na britanskom portalu 'Smooth Jazz Therapy' te već ima svoje poklonike u SAD-u,Velikoj Britaniji, Australiji pa čak i dalekom Japanu. Igor Geržina potpisuje glazbu i tekst pjesme, a vokalni gost je Mirza Tetarić, jedan od najboljih klubskih vokala na sceni te dugogodišnji član grupe XXL, sada Soul Shadows. Videospot za singl sniman je u ožujku na više lokacija u Zagrebu pod režiserskom palicom mladog režisera Gorana Kovačića, dugogodišnjeg Geržininog suradnika i klavijaturiste sastava Igor Geržina Sax Lounge Ensemble. 'Spot smo snimali nekoliko dana na različitim lokacijama u Zagrebu i tražeći atraktivne pozadine, dovodio sam se u razne izazovne situacije poput sviranja na autoputu. Ubuduće ćemo prije tražiti prometnu policiju da postavi novi prometni znak 'Saksofonist na cesti'', duhovito je prokomentirao režiser spota, Goran Kovačić.

Igor Geržina feat. Mirza Soul Shadow - 'Better Man'

Ludin & Dino - 'Mama'

U suradnji s Dinom, Ludin, odnedavno izvođač Dallas Recordsa, predstavlja novu pjesmu i videospot: 'Mama'. Autori teksta su Natko Smoljan i Steve Mešić Ludin, dok je autor glazbe Natko Smoljan. Za video produkciju pobrinuo se Studio 25 u režiji Danijela Kovačevića. Steve Mešić, poznatiji kao Ludin, počeo je repati 1999. godine s ekipom iz kvarta. Do sada je surađivao s brojnim glazbenicima, a između ostalih i s Bojanom Jambrošićem i Ivanom Radovniković. U ovim trenucima Ludin radi na posve novim pjesmama, te kaže da je odustao od tipičnog "repanja" i odlučio svoj žanr komercijalizirati. Nema idola jer ga gradi u sebi. Dino Aničić (aka Dins) je mladi pop izvođač i autor tekstova pjesama koji se glazbom počeo baviti 2011. godine. Iako je njegov žanr pop, eksperimentira s različitim glazbenim stilovima. Ne živi od glazbe ali živi za nju! Ludin i Dino se zahvaljuju producentima, sponzorima i cijeloj ekipi koja je sudjelovala u stvaranju spota.

Ludin & Dino - 'Mama'

Bajan - 'Love Revolution'

Bajan - 'Love Revolution'



Alen Vitasović - 'Marija ni stila'

Alen Vitasović se vraća u velikom glazbenom stilu na scenu sa pjesmom 'Marija ni stila', čiji autorski pečat kroz glazbu i tekst potpisuje Tonči Horvat - Hus (Baltazar), dok je ovoga puta režija video uratka predana istarskom redatelju "Pulske veze", te mnogih glazbenih video spotova, Zoranu Mikletiću. Interesantan autorski tim u suradnji sa Alenom Vitasovićem stvorio je zanimljivu priču koja u svim svojim dijelovima ostavlja u zraku nostalgičnu nijansu sjetne ljubavi.

Alen Vitasović - 'Marija ni stila'

Džentlmeni - 'Za tebe anđele'

Nova pjesma 'Za tebe anđele' autora Zorana Podobnika nastala je još davne 1987. godine za osječki rock bend Nove igre, a Džentlmeni su je u sebi svojstvenom tamburaškom aranžmanu snimili još 2001. godine. Tada je to bila tek druga pjesma koju su Džentlmeni snimili. Ova nova verzija, nastala u produkciji Dalibora Zavođe i Željka Nikolina sukus je modernog tamburaškog aranžmana i rock prizvuka. Spot jei radio Cinematix studio pod redateljskom palicom Damira Godiča, a uz članove benda, u spotu se kao skladatelj za klavirom pojavljuje i autor pjesme Zoran Podobnik.

Džentlmeni - 'Za tebe anđele'

La Gef - 'Omm'

Omm – prvi je singl novog zagorskog rock benda La Gef, koji na duhovit i aktualan način govori o ljudskim pokušajima bijega od svakodnevnih teškoća, koje su uzrokovane velikom vezanošću ljudi za ono materijalno. Mirenje sa samim sobom i povratak korijenima, povratak prirodi – rješenje je koje nam veseli Zagorci nude u ovoj neobičnoj pjesmi. La Gef – na prvu zvuči kao neuobičajeno ime za zagorski rock sastav, pa čak i dobrim poznavateljima kajkavskog dijalekta, u kojem je 'lagef' ili 'lagev' naziv za drvenu bačvu za vino. Ovaj novi i veseli šesteročlani bend iz Hrvatskog zagorja u svojim autorskim pjesmama na kajkavskom dijalektu kombinira različite glazbene stilove, no uglavnom je riječ o hard rocku s punk, ska i folk elementima. La Gef je osnovan prošle godine na način da su klasičnom gitarskom bandu dodane truba i harmonika, što njihovim autorskim pjesmama daje svojevrsni pečat dobre zavičajne zafrkancije. Njihov prvi singl 'Omm' najava je albuma prvijenca koji je u pripremi.

La Gef - 'Omm'

The Answer! - 'Never'

The Answer! - 'Never'

Amira Medunjanin - 'Elena kerko'

Amira Medunjanin snimila je svoj prvi glazbeni spot, a čast da bude ta prva pjesma ovjekovječena kamerom pripala je tradicionalnoj makedonskoj pjesmi 'Eleno kerko'. Riječ je o jednoj od deset pjesama koje će se naći na novom albumu pod nazivom 'Silk and Stone', čiji se izlazak očekuje sredinom travnja. Cilj spota bio je ovjekovječiti kreativni proces nastajanja albuma uživo. Turbulentni i virtuozni unutarnji svijet vrhunskih glazbenika izašao je na vidjelo u procesu stvaranja glazbe na pozornici, bez prisutstva publike.

Amira Medunjanin - 'Elena kerko'


Ostale regionalne i domaće videospotove pogledajte na stranici spotdepo.hr