TOP 14

Pogledajte najbolje domaće spotove ovog tjedna

24.06.2014 u 12:11

Bionic
Reading

Sara Renar, She Loves Pablo, Kuzma & Shaka Zulu... samo su neki od četrnaest glazbenika čije vam nove video uratke vrijedno dostavlja redakcija portala Spotdepo.hr. Kako zvuče i vizualno izgledaju njihovi novi singlovi, pogledajte u nastavku

Sara Renar feat. Barbara Munjas - 'Ljubav'

Ekplicirana samo u naslovu, tema pjesme je jasna. Singl 'Ljubav' kantautorice Sare Renar prva najava je EP- ja 'Jesen'. Tekst je inspiriran dobro poznatim stihovima Dobriše Cesarića. Treba istaknuti da je riječ o suradnji dviju perspektivnih autorica urbane scene - na vokalnim dionicama se Sari pridružuje Barbara Munjas (Barbari) koja svojim karakterističnim vokalom pjesmi daje novu dimenziju. Suvremeni ekperimentalniji pristup odmak je od uobičajenog obrasca 'djevojka s gitarom', a produkciju potpisuju Konrad Mulvaj i Edi Cukerić.

She Loves Pablo - 'Rubber Band'

Opća opasnost - 'Stranci'

Nježna rock balada 'Stranci' s kojom će Opća Opasnost nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, dobila je jučer svoj video spot u režiji Marka Zeljkovića - Zelje. Pjesma 'Stranci' trenutno je jedna od najpopularnijih pjesama u domaćem eteru, a novi studijski album Opće Opasnosti 'Rocker... to sam ja' novi je ulaz na broju 2 top ljestvice najprodavanijih albuma prošloga tjedna u Hrvatskoj. Za atmosferu spota zaslužna je produkcija Studija 69, a u glavnim ulogama u spotu pojavljuju se glumci Gradskog amaterskog kazališta (GAK) iz Županje: Igor Rajković, Danica Brnjić, Valentina Adžamić, Sara Rončević, Nikolina Milković, Filip Puhek, Krešimir Softa i Antun Svirčević. Autor pjesme je Mario Vestić, dok su se za aranžman i produkciju pobrinuli Branimir Jovanovac - Bani i bend Opća Opasnost.

Kuzma & Shaka Zulu - 'EO EO'

Tekst, glazbu, aranžman i produkciju potpisuje Saša Kuzmić-Kuzma, a 'EO EO' već na prvo slušanje vuče na zvuk prvih hitova Kuzma & Shaka Zulu iz 90- ih. Uvijek dobro raspoloženi 'Doktori puknuća' K&SZ najavljuju dugo, toplo ljeto i puno dobre zabave na moru na njihovim koncertima & partyjima.

Sudar Percussion & Matej Meštrović - 'Baklava's dance'

'Pogledajte 'Baklava's dance' video by Arsen Oremović i provjerite zašto su rekli:Vjerojatno je to najbolji sudar koji vam se može dogoditi a da ne naj...te, kvragu, pa 'Eat Suite' je rock s jajima do koljena! (Hrvoje Horvat, Muzika.hr
'Matej je kao klasični pijanist, veći frajer od mnogih rokera. (...) Za polizati prste baš kao nakon umakanja kruha u slastan paprikaš'. (Aleksandar Dragaš, Jutarnji list
'Umjetnička večer izvan svih kategorija zadesila je zagrebačku Komediju kada je Karpo Media predstavila album Sudar Percussiona i Mateja Meštrovića 'Eat Suite''.
Denis Derk, Večernji List
'Ova je jestiva glazbena suita doista vrijedna svake pažnje glazbenih gurmana svih profila'. (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija
'Fuzija svih mogućih glazbenih žanrova, objedinjenih u nevjerojatno pitku cjelinu'. (Dubravko Jagatić, Rolling Stone)
'Ne samo da je zabavno za slušanje, već je i odlično snimljeno. Zato je EatSuite ploča za 5!' (Zoran Radenković, Hi-Fi media

Them Moose Rush - 'Dark Sun'

Van Doberman - 'S nebom na leđima'

Van Doberman su nove mlade snage na domaćoj pop rock sceni, a svoje glazbeno putovanje započinju pod okriljem Dancing Beara! Upućenijim pratiteljima glazbene scene članovi Van Dobermana bit će poznati otprije jer je kičma benda složena od članova iskusnih glazbenika iz grupa Lotus, Replica i Jeremy's Alive (tribute to Pearl Jam). Glazbena priča Van Dobermana, koja je plod autorske sinergije Filipa Kozlice iz Lotusa i Ivana Šibenika iz Replice, je vrlo brzo dobila širi simsao jer su o njoj nakon par koncerata po zagrebačkim klubovima i objavom pjesme 'Kao zrak' na kompilaciji 'Velika rock eksplozija' počele kružiti pozitivne glasine. Nakon malo lutanja, Van Doberman su se odlučili skućiti u Dancing Bear Recordsu za koji su objavili prvi singl i prvi video 'S nebom na leđima'.



Boris Novković - 'Kunem ti se'

Svjetlo dana ugledao je dugoočekivani video spot Borisa Novkovića 'Kunem ti se' prepun poznatih lica lifestyle scene.Sa Borisom su tako u spotu među ostalim zapjevali i zaplesali Anica Kovač, Goran Navojec, Ornela Vištica, Stefan Kapičić, Dalibor Petko, Sanja Vejnović, Željko Mavrović, Nikša Bratoš, Ante Pecotić i brojni drugi.
Inspiraciju za temu novog glazbenog spota, u režiji Marka Vrdoljaka, Novković je pronašao u spotu svog glazbenog uzora Paul McCartneya za pjesmu Queenie Eye, a u kojem sudjeluju mnoge poznate osobe iz svjetskog showbizza. Vođen tom idejom, Boris je pozvao mnoga utjecajna imena lifestyle scene da se pridruže u realizaciji njegovog novog glazbenog uratka.

Endi - 'Hajde da ludujemo'

Rijetko koja pjesma žari i pali i nakon 25 godina, no 'Hajde da ludujemo', zarazni poletni pop hit Zrinka Tutića i Alke Vuice kojim nas je Tajči predstavljala na Eurosongu u Zagrebu i postala jedna od najvećih zvijezda bivše države, i danas je omiljena pjesma svih generacija, pa tako i nekih novih klinaca.Autor ove poznate skladbe je renomirani skladatelj Zrinko Tutić, dok mu se u pisanju teksta pridružila Alka Vuica. Aranžman nove verzije pjesme potpisuje Tihomir Preradović. Redateljsku palicu na setu snimanja video spota preuzeo je Mihovil Bek, a za produkciju istog zaslužan je Reflexion Team. Plesnu skupinu Atomic Dance Factory Juniors, koja je u spotu upotpunila ovu zanimljivu priču, koreografirao je Saša Krnetić.

Mika Male - 'Sepija'

'Jebi ga, nije bilo mjesta za sve, prijatelji odlaze. Ali ima stvari na ovom svijetu što mi ne idu u glavu, ne idu u glavu...', ovim riječima započinje osobna ispovijest Orlana Tusa, frontmena benda, u pjesmi koja odnedavno ima svoj vizualni identitet. 'Sepija' je drugi singl s posljednjeg album azagrebačkog benda Mika Male 'Gdje se sastaju luđaci'.

Sandi Cenov - 'Naša pjesma'

Sandi Cenov nedavno je svoju brojnu publiku počastio novom glazbenom poslasticom u pravom smislu riječi, novim singlom 'Naša pjesma'! Da je i ovoga puta riječ o nečemu posebnom, otkrili smo odmah, jer se uz Sandija u pjesmi našao poseban gost sa Jamajke, Sandijev prijatelj Lloyd. Nakon što je pjesma krenula u osvajanje radijskog etera i publike, Sandi se sa ekipom bacio na snimanje istoimenog spota pod redateljskom palicom Hrvoja Serdara, kojeg danas možete premijerno pogledati. Snimalo se na prekrasnom Lošinju, a uz Sandija i Lloyda, pojavljuje se i lijepe žene! Sandi u 'Našoj pjesmi' potpisuje tekst, dok je za glazbu, aranžman i produkciju zaslužan Ante Pecotić, s kojim je Sandi surađivao na nekim prethodnim pjesmama.

Lana Jurčević - 'Majica'

Nakon što je preko vikenda 'uzburkala' društvene mreže najavnim fotografijama za svoj spot, Lana Jurčević nam donosi svoju novu pjesmu u znaku pravog ljetnog hita. Objavljen jučer u podne, u samo 24 sata na stranicama Youtubea, Lanin novi video spot za pjesmu 'Majica' privukao je 200 000 pogleda! U pomalo provokativnom izdanju, Lana je odlučila zavodljivim ritmom i slikom započeti novu ljetnu sezonu.Video spot za pjesmu 'Majica' sniman je na ekskluzivnoj zagrebačkoj lokaciji, a za njegovu realizaciju pobrinuo se redatelj Dario Radusin. Produkciju spota radila je Lanina firma La Lux, a na setu je korištena profesionalna filmska oprema. Glazbu nove pjesme potpisuje sama Lana Jurčević, dok je autor teksta Faruk Buljubašić - Fayo. Za aranžman i produkciju zaslužni su Natko Smoljan i Shalla iz grupe Connect.
Na snimanju ovog zanimljivog video uratka sudjelovalo je preko dvadeset ljudi. Zabavna, duhovita i koketna igra između vlasnice luksuzne vile koju je u spotu utjelovila Lana i njezinog čistača bazena, kojeg je utjelovio Marko Vukotić , daje pravu sliku vrckaste ljetne avanture.



Klapa Maslina - 'Ne pitaj me za nju majko'

Spot za pjesmu 'Ne pitaj me za nju majko' djelo je Željka Petreša, kojeg možemo nazvati i pridruženim članom klape jer je snimio sve spotove za klapu. Posebno je ponosan na ovaj spot u kojem sudjeljuju glumci Šime Bubica i glumica i model Petra Kapor. Styling potpisuje Katarina Cvitković, šminku Maja Banić i frizuru Jadranka Tukić Šegvić. Kamerman je Zoran Lucić Luca, stalni član ekipe. Spot je sniman u srednjevjekovnom vrtu samostana sv. Lovre i šibenskim kalama. Glazbu i aranžman potpisuje Toni Eterović, a tekst Damir Kovačićek.

Bang Bang -'Nešto me pogodilo'

'Nešto me pogodilo' naziv je ljetnog singla retro pop benda Bang Bang. Izrazito pozitivna i humoristična pjesma upakirana u već prepoznatljiv stil grupe Bang Bang, vodi nas u svijet zaljubljenih ali i onih osvetoljubivih. Tekst prati faze zaljubljenosti; od prvog susreta pa sve do momenta prekida jedne kratkotrajne veze , dok se u aranžmanu vrlo vješto isprepliću stari i novi glazbeni stilovi. Ovu ljetnu romansu tekstom i glazbom potpisuje gitarist i producent benda Hrvoje Prskalo, a za režiju video spota zaslužan je Stjepan Miloš. Spot je snimljen u novootvorenim prostorijama studija Zg zvuk gdje bend završava snimanje albuma prvijenca koji bi trebao izaći u listopadu 2014. godine.