NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Američki varalice'

27.01.2014 u 11:13

Bionic
Reading

Filmsko remek-djelo 'Američki varalice' redatelja Davida O. Russella trijumfirao je tijekom objave nominacija za prestižnu nagradu Oscar na kojoj je dobio čak 10 nominacija!

David O. Russell tako je ušao u povijest kao prvi redatelj čija su dva filma dvije godine za redom nominirana u svim glumačkim kategorijama: prošle se godine to dogodilo s filmom 'U dobru i zlu' za kojega su Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro i Jacki Weaver nominirani u svojim kategorijama, a sada je to isto ponovio s hitom 'Američki varalice' za koji su Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence nominirani u kategorijama za najbolje glavne i sporedne uloge.

Osim glumačkih kategorija, film 'Američki varalice' nominiran je i u kategorijama najboljeg filma, režije i originalnog scenarija te u tehničkim kategorijama za najbolju montažu, scenografiju i kostimografiju. Objavom nominacija film 'Američki varalice' potvrdio je svoju ovogodišnju dominaciju kada su filmske nagrade u pitanju. Udruženje filmskih kritičara New Yorka već ga je proglasilo najboljim filmom 2013. godine, a na dodjeli nagrada Zlatni globus film je trijumfirao i osvojio najveći broj nagrada – čak tri: za najbolji film (mjuzikl/komedija), najbolju glavnu glumicu (Adams) i najbolju sporednu glumicu (Lawrence).

Film 'Američki varalice' u službenu kino distribuciju kreće od četvrtka, 23. siječnja, a tportal.hr i Continental film svojim čitateljima poklanjaju 5x2 ulaznice za Cineplexx kina!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koje Cineplexx kino žele ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Jadranka Janda
Biljana Baranašić
Vedran Karajić
Sanja Šušak
Adrijana Galunić