GRAD POD OPSADOM

Počelo snimanje dramatičnih scena 'Ratova zvijezda' u Dubrovniku

14.03.2016 u 13:04

  • +10

Zbog početka snimanja Star Warsa zatvoren je cijeli Stradun

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

Jučer je u popodnevnim satima službeno započelo snimanje osme epizode serijala 'Ratovi zvijezda' čime je dubrovački Stradun i službeno zatvoren za javnost. Snimanje će trajati do 17. ožujka, a scene će se snimati u kasnim popodnevnim i noćnim satima

Kako doznaje Mos Croatia Spaceport, prvi dan su snimane samo probe i nije snimljen nijedan pravi kadar na Stradunu, a drugi dan se nastavilo snimati i na brodu Sea Star.

Kretanje povijesnom jezgrom zbog snimanja će biti strogo ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja. Također je angažiran velik broj zaštitara uz visoke mjere osiguranja. Također smo neslužbeno dobili informacije da je i vrlo visok stupanj osiguranja od snimanja iz zraka popularnim dronovima.

Neslužbeno doznajemo kako će Stradun poslužiti kao idealna lokacija za scenu potjere koja će rezultirati spektakularnom eksplozijom, ali za sada se radi samo o spekulacijama.

Producentska ekipa iz Disneyja će na snimanje potrošiti više od 36 milijuna kuna, s pripremama koje su trajale dulje od četiri mjeseca. Angažirana je više od dvjesto suradnika i statista, a nakon serije 'Igra prijestolja', 'Ratovi zvijezda' dodatno će vinuti Dubrovnik među top svjetske destinacije. Osmi nastavak serijala 'Ratovi zvijezda' snima se pod kodnim nazivom Space Bears.

Priprema scenografije za snimanje filma 'Star Wars' u Dubrovniku