UZ POSVETU PRINCEU

Pobijedila dečke: Najljepši glas Hrvatske ima Ruža!

23.04.2016 u 21:40

  • +56

Ruža Janjiš pobjednica showa The Voice

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/Pixsell

Bionic
Reading

Ruža Janjiš pobjednica je druge sezone showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske'. Tako su telefonskim glasanjem odlučili gledatelji finalne emisije, u kojoj je četvero natjecatelja pjevalo po tri pjesme, dvije sami i jednu sa svojim mentorom

Iako je Ruža bila jedina djevojka u finalu 'Voicea', uspjela je pobijediti žestoku mušku konkurenciju te je proglašena nasljednicom Nine Kraljić. U finalu su sva tri natjecatelja, Edgar Rupena, Alen Đuras i Vedran Ljudenko, imali odlične nastupe, ali publici su se ipak najviše svidjele izvedbe emotivne i simpatične Ruže. Drugo mjesto, odnosno 29.63 posto glasova, osvojio je Edgar Rupena, dok je treći bio Alen Đuras s 23.43 posto osvojenih glasova. Na četvrtom je mjestu završio Vedran Ljubenko sa 16,27 posto glasova.

Nakon što su prošli audicije, dvoboje i nokaute, četvero finalista glasovima publike izborilo je svoje mjesto u subotnjem showu. Kao i prošle sezone, natjecatelji su u finalu pjevali pjesme kojima su na audiciji i izborili svoje mjesto u showu.


Finale je otvorio Alen Đuras iz Tima Jacques pjesmom 'Thinking out loud' Eda Sheerana koju je izveo na audiciji kada mu se okrenulo svih četvero mentora.

Edgar Rupena izveo je pjesmu 'Granada' Augustina Lare u verziji Placida Dominga, kojom je na audiciji oduševio Tonyja i Jacquesa, a odlučio je ući u Tim Tony. Pjesmu 'It's a Man's Man's Man's World' Jamesa Browna odlično je otpjevao Vedran Ljubenko. Jedina dama u finalu, Ruža Janjiš, u finalu je sjajno otpjevala 'You shook me all night long' sastava AC/DC, čijom je izvedbom i na audiciji oduševila sve mentore.

Ruža Janjiš - You shook me all night long

Uz pjesme s audicije, kandidati su u finalu 'Voicea' izveli i po jednu pjesmu sa svojim mentorima. Tako su Alen i Jacques odlično otpjevali plesnu 'Love runs out', dok su se Tony i Edgar odlučili za klasik 'O sole mio'. Vedran i Ivan izveli su 'Sex on fire' grupe Kings of Leon, a Indira i Ruža energično su izvele hit Jennifer Lopez 'Let's get loud', koji je napisala Gloria Estefan.

Ruža i Indira - Let's get loud

Vjerojatno najupečatljivije bile su posljednje tri izvedbe. Alen Đuras je s puno emocija otpjevao 'Ako me nosiš na duši', a njegovu izvedbu mentor Jacques komentirao je riječima: 'Ti si glasina i pjevačina. Ti si čudo!'

Edgar Rupena otpjevao je 'Torna a Surriento', pjesmu koju su pjevali i velikani poput Sinatre, Presleyja, Martina, Carusa i Pavarottija. Osebujni Vedran Ljubenko za svoju posljednju pjesmu odabrao je 'Crazy' grupe Aerosmith, nakon čega je Ruža Janjiš odlično izvela Massimovu 'Iz jednog pogleda' te potpuno osvojila publiku.

Ruža Janjiš - Iz jednog pogleda

Prije proglašenja pobjednika 'The Voice' se prisjetio nedavno preminule glazbene legende Princea, pa su tim povodom mentori, savjetnici i producenti zajedno otpjevali njegov najveći hit 'Purple rain'.

Mentori i stručni timovi - 'Purple Rain'