NAJLJEPŠE HRVATSKE SKLADBE

Po ovim ćemo pjesmama pamtiti Dedića

17.08.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Tijekom svoje bogate glazbene karijere Arsen Dedić skladao je i otpjevao neke od najljepših hrvatskih ljubavnih pjesama koje će se još dugo pamtiti, a mi vam u nastavku donosimo samo neke od njih

Jedna od Arsenovih najpopularnijih pjesama, 'Ne daj se, Ines', nastala je davne 1976. godine, a umjetnik ju je posvetio Splićanki Ines Barezi koju je u mladosti upoznao u Beogradu. Ines se kasnije udala za jednog Talijana i otišla živjeti u Milano, a Arsenovi stihovi ostali su vječni.  Bila je slikarica te je Arsenu svojedobno izradila veliku brončanu bistu.

'Djevojka iz moga kraja' objavljena je 1993. i u kratkom je razdoblju osvojila srca Arsenovih obožavatelja, baš kao i hit 'Tvoje nježne godine' koji je pjevač publici predstavio iste godine.



Posebno su plodonosne za Arsena bile osamdesete godine prošlog stoljeća kada je otpjevao brojne hitove, među kojima je i evergreen 'Otkako te ne volim', nastao 1987.

U šezdesetim godinama izdaje 'Kuću pored mora' (1969.) i 'Sve što znaš o meni' (1969.)


Pjesme 'Sve te vodilo k meni' (2013.) i 'Nisam ti dospio reći' također su se upisale na bogate diskografske stranice Arsena Dedića.