SPREMAJU SE NA TURNEJU?

Pink Floyd objavljuje novi album najesen

07.07.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Supruga Davida Gilmoura otkrila je da će Pink Floyd objaviti novi album u listopadu. 'The Endless River' bit će prvi album ovoga benda nakon punih 20 godina, od albuma 'The Division Bell' iz 1994. godine

Polly Samson, koja se za Gilmoura udala baš te godine, otkrila je tajne planove Pink Floyda na svom Twitteru, piše The Guardian. Osim što je objavila naslov albuma, vrijeme njegova objavljivanja, otkrila je i da je to 'labuđi pjev Ricka Wrighta'. Wright je suosnivač benda Pink Floyd zajedno sa Sydom Barrettom, Nickom Masonom i Rogerom Watersom, a preminuo je 2008. godine.

Pjevačica Durga McBroom-Hudson, koja je pjevala na turneji s Gilmourom i Pink Floydima, otkrila je još neke detalje. 'Snimanje je započelo tijekom svirki za album 'The Division Bell' (i, da, to je bio sporedni projekt originalno nazvan 'The Big Spliff that Nick Mason spoke about')' napisala je na Facebooku.


Prema McBroom-Hudson, 'The Endless River' trebao je biti isključivo instrumentalni album, ali Gilmour je s vremenom promijenio mišljenje i pozvao je McBroom-Hudson da snimi prateće vokale prošlog prosinca. Gilmour pjeva glavne vokale na barem jednog pjesmi, dodala je.
Osim što završava 15. studijski album Pink Floyda, Gilmour navodno također radi na svom novom albumu. McBroom-Hudson je dodala da postoji mogućnost da bend krene i na novu turneju. Posljednja turneja Floyda 1994. bila je najunosnija u povijesti rocka.