BLIŽI SE SFF

Pet hrvatskih dokumentaraca u Sarajevu

16.07.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Na Sarajevo film festivalu koji će se održati od 16. do 24. kolovoza, uz natjecateljski program igranih filmova, bit će prikazan i natjecateljski program dokumentaraca

Ove godine bit će prikazana četiri hrvatska filmova u konkurenciji od 20 filmova, plus jedan izvan konkurencije hrvatsko-češka koprodukcija 'Okupacija, 27 slika' Pave Marinkovića. Dokumentarni film o životu i djelu Lordana Zafranovića Marinković je premijerno prikazao publici na festivalu u Karlovym Varyma.

Hrvatski naslovi u konkurenciji za festivalske nagrade su: 'Autofocus' splitskog direktora fotografije i redatelja Borisa Poljaka, 'U braku sa švicarcem' Arsena Oremovića, koji smo imali priliku vidjeti na Subversive Festivalu te 'Presuda' Đure Gavrana i 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića premijerno prikazani na ZagrebDoxu.

Osim njih, bit će prikazano još 16 regionalnih filmova, između ostalih, autora Srđana Keče,
Pjera Žalice, Hanne Slak i drugih, a osobito je intrigantan dokumentarac 'Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno tijelo', hvaljeni film mlade beogradske autorice Marte Popivode.