FILMSKI EKSPERIMENT

Paul Verhoeven imao je 30 tisuća scenarista za novi film

25.04.2013 u 20:03

Bionic
Reading

Paul Verhoeven, redatelj hita 'Sirove strasti' i promašaja 'Showgirls', imao je premijeru novog filma 'Tricked' na Tribeca Film Festivalu. Scenarij je baziran na osnovi kompiliranih priča 30 tisuća osoba

Putem interneta, 30 tisuća Nizozemaca prijavilo se da pomogne svom sunarodnjaku Paulu Verhoevenu da kreira svoj novi film.

'Tricked' je zapravo eksperiment te 'korisnički generiran film', objašnjava redatelj.

Nastao je tako što je prvih nekoliko minuta pušteno online, na web stranici na kojoj scenaristi amateri objavljuju svoje radove. Nakon toga, ljudi su slali vlastite scenarije za nastavak priče. Verhoeven i njegovi suradnici na projektu odabrali scenarije koji su im odgovarali za nastavak filma. Konačan proizvod je komedija o biznismenu kojem se vraća trudna ljubavnica.

Vidjet ćemo kako će publika i kritičari reagirati na ovaj film te dokumentarac koji objašnjava njegov nastanak, a rezultat će u velikoj mjeri odlučiti o nastavku karijere kontroverznog redatelja.

'Film 'Showgirls' mi nikako nije pomogao. Niti jedan studio nije želio raditi sa mnom na bilo čemu što nije znanstvena fantastika. Sva vrata koja su se otvorila nakon 'Sirovih strasti' zatvorila su se sa 'Showgirls'', kazao je na premijeri novog filma.