ZANIMLJIVE ČINJENICE

Ovo sigurno niste znali o seriji 'Walking Dead'

14.10.2015 u 12:33

Bionic
Reading

Puno odličnih likova i zombija u priči o borbi za opstanak tijekom godina priskrbilo je seriji 'Walking Dead' pravi kult sljedbenika. No čak i uz lude zaplete, koji daju dodatnu dozu uzbuđenja, još uvijek neke pojedinosti o seriji mnogi fanovi ne znaju ili ih nisu svjesni

Škola za zombije

Ako mislite da statisti možda predobro glume zombije, znajte da se njihova tajna krije u pohađanju 'škole za žive mrtvace'. Nakon castinga od statista se traži pohađanje svojevrsne škole u kojoj uče kako će na najbolji način utjeloviti ove zastrašujuće likove u seriji. Poslije uvježbavanja načina kretnji zombija, a ovisno o izgledu i pokazanom talentu, statisti se raspoređuju za određene scene. 


Serija koja se (ne) temelji na stripu

Radnja serije 'Walking Dead' bazirana je na istoimenom stripu autora Roberta Kirkmana, njenog producenta. No iako su imena likova i mjesto radnje potpuno isti, priča koja se odvija na stranicama stripa i ispred malih ekrana bitno je različita. Ta razlika osobito je vidljiva kada je u pitanju način na koji određeni lik završava svoj život.

Brzopotezna trivia

1. Darylov samostrijel moguće je nabaviti u američkom Walmartu za 300 dolara.

2. Čelnici HBO-a odbili su seriju 'The Walking Dead' zbog toga što su je smatrali prenasilnom.

3. Norman Reedus na audciji za seriju, pokušao je postati lik Merle.

4. Glumica koje utjelovljuje lik Tare, u stvarnom životu je sestra od Francisa iz serije 'Malcolm u sredini'.

5. Likovi Daryl, Merle i Sasha ne nalaze se u stripu po kojem je snimljena serija. 

Riječ 'zombi' ne postoji u serijiIako se glavna radnja vrti oko zombija, ta riječ nijednom nije spomenuta. Umjesto nje likovi preferiraju termin 'hodači'. Tvorci serije izbjegavaju riječ 'zombi' jer, kako kažu, žele stvoriti svijet u kojem će likovi biti bačeni u situaciju s kojom nisu upoznati. Kako nikad prije nisu čuli za zombije, sasvim je prirodno je nazvati ih nekako drukčije. Osim toga, tvorci serije nikad nisu otkrili što je prouzrokovalo nastajanje virusa koji ljude pretvara u zombije niti to planiraju.

Zombiji koji se stalno moraju predstavljati

Sigurno ste doživjeli onaj neugodan trenutak kada razgovarate s nekim, a ne može se sjetiti njegova imena. Sada zamislite da se to dogodilo sa svima koje ste upoznali. Prema riječima guvernera Davida Morisseya, tako otprilike izgleda iskustvo upoznavanja zombija glumaca kada se nalaze izvan svojih serijskih kostima.

'Kada se ne nalaziš na setu serije i netko te potapša po ramenu i kaže: 'Ti si mi odrubio glavu prošli tjedan. Ja sam onaj zombi iz pete epizode', moj odgovor uvijek glasi: 'Oprosti, nisam te prepoznao'. Glumce koji tumače lik zombija nikad nemamo priliku vidjeti bez maske, pa kad nam priđu, uvijek djeluje se iznenadimo i ponovno upoznajemo', priznaje Morissey. 


Bizarni pokloni

Glumačkoj postavi serije, nimalo nisu strani bizarni pokloni od fanova. Zbog svoje uloge, David Morissey objašnjava kako su pokloni fanova koje prima uglavnom tematske prirode: 'Posjedujem mnoštvo poveza za oči koje mi fanovi serije neprestano šalju'.  Osim Morisseya, ni ostali glumci nisu pošteđeni od fanovskih darivanja. Tako su nekolicina njih na poklon dobili vjeveričje meso, nasumične pozivnice za vjenčanja, pa čak i implantante za grudi.

Nove epizode šeste sezone serije 'The Walking Dead', možete pratiti od 12. listopada u 22 sata, svakog ponedjeljka na FOX kanalu.