13. - 16. LIPNJA

Otvoren povratnički Tabor film festival

14.06.2013 u 15:28

Bionic
Reading

U četvrtak je u dvorcu Veliki Tabor otvoren jedanaesti, povratnički Tabor film festival

Organizatori i posjetitelji s veseljem su dočekali povratak ovog festivala u okrilje prekrasnog ambijenta dvora Veliki Tabor i popunili gledalište kina Tabor Varosh kako bi prisustvovali otvorenju i gledanju filmova pod zvjezdanim nebom.

Direktor festivala Nenad Borovčak na otvorenju je pozdravio i predstavio sve goste festivala, te uz zahvalu na financijskoj pomoći Hrvatskom audiovizualnom centru i Krapinsko-zagorskoj županiji istakao i svesrdnu pomoć desiničkog načelnika Zvonka Škreblina pri organizaciji ovog festivala.

Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan u svojem je uvodnom obraćanju izrazila zadovoljstvo povratkom festivala u renovirani dvorac, rekavši kako se slogan zagorske županije – 'bajka na dlanu' – realizira upravo u ovakvim događanjima koja spajaju povijesne i prirodne ljepote s kulturom, dok je novi zagorski župan Željko Kolar čestitao organizatorima na dugogodišnjem opstanku festivala u uvjetima koji nisu uvijek bili lagani.

Otvorenju se pridružila i glavna glumica filma 'Echo' Lauren Carse, koja je predstavila film prije projekcije.

Šarmantni i razigrani talijanski bend C+C=Maxigross svojom je nadahnutom svirkom pružio sjajnu glazbeno podlogu završetku prve festivalske večeri ovog produženog filmskog vikenda u Velikom Taboru.