PRIJAVE U TIJEKU

Otvoren ovogodišnji natječaj 'Zasviraj sa Žujom'

04.03.2015 u 18:56

Bionic
Reading

Treći po redu glazbeni natječaj 'Zasviraj sa Žujom' je otvoren! Svi zainteresirani izvođači pozvani su da iskoriste ovu nevjerojatnu priliku. Prijave su moguće već danas. Pobjednik natječaja, dobiva jedinstvenu priliku zasvirati na jednoj od pozornica najvećega hrvatskog open-air festivala

Pobjednik natječaja naći će se rame uz rame na popisu velikih svjetskih izvođača koji će nastupiti na jubilarnom INmusic festivalu, među kojima su Franz Ferdinand & Sparks, Placebo, La Roux, OMAM, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab For Cutie, Eagles of Death Metal, Future Islands te još mnogi drugi!

Prijave za natječaj 'Zasviraj sa Žujom' se na internetskoj stranici INmusic festivala zaprimaju od 4. do 30. ožujka (uključujući 30. ožujka). Pod uvjetom da su punoljetni i iz Hrvatske izvođači na natječaj mogu prijaviti jednu svoju pjesmu. Uz prijavu pjesme, svi natjecatelji moraju priložiti kratku biografiju koja ih najbolje opisuje (maksimalno 500 znakova), YouTube link na pjesmu s kojom se prijavljuju, te sljedeće podatke: ime, prezime, adresa, telefonski broj i e-mail. Diskografska izdanja nisu nužna, no izvođač mora raspolagati s minimalno 30 minuta autorskog materijala

Imena prijavljenih izvođača bit će objavljena na službenoj internetskoj stranici i Facebook profilu Ožujskog piva, te će na tim internetskim platformama od 20. travnja do 11. svibnja svi zainteresirani moći poslušati izvođače i glasovati za svoje favorite. Glasovanje će se odvijati u 3 kruga, a izabrani finalisti svakoga kruga zasvirat će na finalnoj večeri zajedno s četvrtim finalistom kojeg će izabrati stručni žiri.

Veliko finale natječaja održat će se krajem svibnja u zagrebačkoj pivnici i restoranu Pivana. Uz dobru atmosferu finalne večeri natječaja, u Pivani će se odabrati jedan sretni izvođač (od ukupno 4 finalista) koji će nastupiti na jubilarnom izdanju INmusic festivala.Publika bira 3 finalista, a stručni žiri koji će odabrati 4. finalista bit će sastavljen od predstavnika INmusica, predstavnika Zagrebačke pivovare te poznatog hrvatskog glazbenika ili glazbenog kritičara. Pobjednika će glasovanjem odabrati prisutni predstavnici medija. Pobjednik natječaja 'Zasviraj sa Žujom' nastupit će na INmusic festivalu, a finalistima koji ne osvoje glavnu nagradu Ožujsko pivo će osigurati vrijedne poklone.

Prošlogodišnji pobjednik je bjelovarski progresivni rock trio Them Moose Rush koji se može pohvaliti s dva EP-ja, pozitivnim kritikama, brojnim svirkama i raznim nagradama. Na prvome 'Zasviraj sa Žujom' natječaju (2013.) pobijedio je zagrebački bend Achromatic Attic. Dečki su uoči INmusica dobili priliku zasvirati i u britanskom klubu The Assembly. Uskoro izlazi njihov treći EP.

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu, te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.