DRUGO IZDANJE

Otvoren Film Forum Zadar festival

24.08.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Po drugi put na zadarskom Forumu održava se Film Forum Zadar festival, koji će nam od 23. do 30. kolovoza predstaviti brojna domaća i strana filmska ostvarenja

Po drugi put na zadarskom Forumu održava se Film Forum Zadar festival, koji će nam od 23. do 30. kolovoza predstaviti brojna domaća i strana filmska ostvarenja.

Festival je otvorio ovogodišnji kanski pobjednik, film Terrenca Malicka 'The Tree of life', a zatvara ga novi hit Woodyja Allena 'A Midnight in Paris'.

U glavnome programu brojni filmovi reflektiraju globalnu krizu koja se manifestira na različite načine.

Uistinu prava filmofilska poslastica nalazi se u programu 'Klasici na Jadranu', a umjetnički i povijesno vrijedni naslovi stižu u Zadar iz bolonjske kinoteke u suradnji s World Cinema Foundation Martina Scorsesea. To su 'Al Momia' koji potpisuje kultna figura egipatske kinematografije Chadi Abel Salam, stiže i njegov kratki film 'The Eloquent Peasant'.

Ovogodišnji festival jedan svoj dan posvećuje sjećanju na velikog majstora kamere promocijom knjige 'Blijeda sjećanja' izdavačke kuće Durieux, izložbom fotografija i uživanjem u kultnom naslovu 'Samo jednom se ljubi'. Pićina se fotografija, koju je snimio Mijo Vesović, nalazi i na službenom festivalskom plakatu.

Detaljnije o festivalu saznajte ovdje.