OD 15. DO 22. RUJNA

Otvara se 17. Split Film Festival

14.09.2012 u 15:34

Bionic
Reading

U subotu, 15. rujna, u kinu Karaman projekcijom filma 'Chocó' započet će 17. Split Film Festival - Međunarodni festival novog filma

17. Split Film Festival otvara se u subotu, 15. rujna, projekcijom filma 'Choco'. Chocó je djelo kolumbijskog redatelja J. H. Hinestroze, a ovdje se prikazuje kao prvi film iz konkurencije dugometražnih filmova koji su ujedinjeni temom otpora, što je i okvirna tema čitavog ovogodišnjeg festivala.

Ceremonija otvaranja kreće u 22 sata, a program će voditi mlada hrvatska glumica Dea Mladinić. Po završetku programa, druženje će se nastaviti uz glazbu u susjednom hostelu Goli & Bosi.

Prije službenog otvaranja, gledatelji će imati priliku pogledati još dvije projekcije. U kinu Karaman u 18.45 sati počinje film Roman Polanski: Filmski memoari – riječ je o britanskom dokumentarcu koji prati ključne točke lika i djela kontroverznog redatelja, uključujući i intervjue sa samim Polanskim. Druga projekcija kreće u 19.00 sati u kinoteci Zlatna vrata filmom redatelja Christiana Jurea Deset ćemo puta pobijediti – film je nastao u argentinsko-čileanskoj koprodukciji, a prikazuje se u sklopu naslovne sekcije Otpor. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

Festival će trajati do subote, 22. rujna, kada će na svečanoj manifestaciji zatvaranja biti dodijeljene nagrade u konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog filma, dok neslužbeni dio počinje već večeras u 22 sata, druženjem u hostelu Goli & Bosi.