IGRA PRIJESTOLJA

Ošišana Cercei Lannister opet je u Dubrovniku

09.10.2015 u 10:37

Bionic
Reading

Nakon mjeseci spekulacija da se šesta sezona serije 'Igra prijestolja' više neće snimati u Hrvatskoj, popularna serija ipak se snima u Dubrovniku

Snimanje serije 'Igra prijestolja' snima se u Pilama, a što se moglo pretpostaviti već jutros kada su, na Dan neovisnosti, hrvatske zastave na zidinama zamijenjene onima GoT-a. U kolovozu se govorilo o tome kako ekipa serije više neće raditi u Dubrovniku, ali novi dogovor je očigledno sklopljen.

Tome u prilog govore danas objavljene fotografije s Facebook stranice Adventure Dubrovnik sa seta serije. U glavnoj ulozi ondje bila je britanska glumica Lena Headey, koja glumi zločestu Cercei Lannister. Na kraju prošle sezone serije dobila je zasluženu kaznu. Javno je osramoćena i ošišana pa se glumica na snimanju pojavila s kratkom kosom. Snimanje će trajati vrlo kratko, na veliku žalost prijašnjih sudionika, bez statista.

Hrvatska, a posebno Dubrovnik, osobito su važni za seriju već sezonama. Od druge sezone Stari grad u Dubrovniku bio je predstavljen kao King's Landing, a Klis, Split i Šibenik su tijekom godina također postali dio ove priče.


Lena Headey se u šestoj sezoni pojavljuje s kratkom frizurom


Snimanje u Dubrovniku počelo
 je jutros