OD 20. DO 22. KOLOVOZA

Open-air festival Rock u ravnici u Vinkovcima

19.08.2009 u 15:10

Bionic
Reading

Od četvrtka, 20. kolovoza, do subote, 22. kolovoza, u izletištu Sopot u blizini Vinkovaca održat će se prvi vinkovački open-air festival Rock u ravnici

U tri dana festivala nastupit će 15 hrvatskih rock skupina, potvrdila je Biljana Pavlović, glavna urednica Vinkovačke televizije, medijske kuće koja, uz pokroviteljstvo grada Vinkovaca, organizira taj trodnevni glazbeni događaj.

U četvrtak navečer nastupaju Septica, Kawasaki 3P, Sheintans, The Karambol i Van Programa. Petak je rezerviran za popularne Majke te Messerschmitt, Ruiz, Dosh Lee i Punčke, a u subotu se očekuje koncert najpopularnijih hrvatskih rockera Hladnog piva te grupa One Piece Puzzle, Bud Spencer, The Orange Strips i Thee Knuckleheads.

Koncerti počinju u 20 sati, a trajat će do dva sata poslije ponoći. Oko pola kilometra od Sopota bit će PIK-ov stan, besplatni kamp za sve posjetitelje koji su kupili ulaznice za sve tri večeri. Organiziran je i besplatni prijevoz autobusima od vinkovačkog gradskog središta do Sopota i natrag, od 19 sati do tri sata ujutro svake koncertne večeri.

Program je upotpunjen i dnevnim aktivnostima. Likovna radionica održavat će se na PIK-ovu stanu, a kroz tehnike crtanja zainteresirane će voditi akademski slikar Marko Šošić. Arheološka radionica održavat će se na arheološkom lokalitetu Sopotu, vodit će je arheolog vinkovačkog Gradskog muzeja Hrvoje Vulić, a zainteresirani mogu naučiti izrađivati kameno oruđe kakvo su Sopoćani rabili prije 7000 godina. Udruga vinkovačke alternativne mladeži MUVKA u velikom šatoru postavljenom na izletištu Sopot tijekom dana će organizirati druženja s akustičnom gitarom, performanse i druge aktivnosti.

Za sve posjetitelje Rocka u ravnici koji na koncerte dolaze vlakom, Hrvatske željeznice na vozne karte daju popust od 40 posto koji mogu ostvariti ako s ovjerenom ulaznicom za koncerte na željezničkoj blagajni zatraže povrat novca.