A HTIO JE BITI SPORTAŠ

Omiljeni dr. House dobio svoju zvijezdu

26.10.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Britanski glumac Hugh Laurie, zvijezda 'Crne Guje' i 'Doktora Housea', zacementirao je svoj status u eliti industrije zabave dobivanjem zvijezde na holivudskom Šetalištu slavnih

Dok su ga na holivudskoj svečanosti silno hvalili njegov dugogodišnji suradnik Stephen Fry i autor 'Housea' David Shore, Hugh Laurie, skroman glumac koji se nikad nije volio isticati, nije znao kud bi sa sobom od nelagode.

'Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža', rekao je Laurie.

Pohvalio je Ameriku što je izmislila traperice, pizzu i martini, za koji kaže da je sonet u čaši. Laurie je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Housea 2006. i 2007. i za tu ulogu sedam puta bio nominiran za Emmy, koji dosad nije osvojio.

Look at him. ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐. #hughlaurie

Fotografiju objavljuje HOUSE MD & HUGH LAURIE (@_gregoryhousemd_)


Svojedobno najbolje plaćeni televizijski glumac, uspješni bluzer i džezer, svoj uspjeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i redateljima. Rođen je u Oxfordu, počeo je glumiti na Cambridgeu s Fryom, Emmom Thompson i Tildom Swinton nakon što mu je mononukleoza uništila snove da slijedi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji.

Laurie i Fry zajedno su glumili u nekoliko poznatih britanskih humorističnih televizijskih serija uključujući 'Crnu guju' i 'Jeevesa i Woostera'. Svjetsku slavu stekao je glumeći liječnika Gregoryja Housea u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.