ODLUKA ŽIVOTA

Oliver i ekipa autobusom do Londona

Bionic
Reading

Morski vuk i njegovih više od tridesetak pratećih glazbenika u britansku bi prijestolnicu trebali stići u nedjelju, nakon planiranih 20-ak sati vožnje i jedne stanke za objed

'Nisam u komi, viša sila. Ma neće se zaustavit’ ovi vulkan, krenija je sve potaracat', bespomoćno je još jučer ujutro komentirao popularni splitski pjevač potpuni prekid zračnog prometa na području Velike Britanije zbog gustog oblaka pepela koji je doveo u pitanje održavanje njegova koncerta, piše Slobodna Dalmacija.

Za ispunjenje životnog sna Oliver se počeo pripremati još prije godinu dana, u suradnji s Ictinus grupom, no nekoliko dana uoči realizacije nad njegov se koncert u čuvenoj dvorani nadvio oblak pepela, nakon neočekivane i izrazito jake erupcije vulkana istočno od grada Reykjavika na Islandu. Na tom je području proglašeno izvanredno stanje, a sve zračne linije za Veliku Britaniju, sjeverni dio Europe i cijelo područje Skandinavije jučer su do daljnjega bile obustavljene.

'Nisam pametan, čekam informacije od organizatora. Na bini nas je trebalo biti 32, 33, plus crkveni zbor. Ne znam što će biti, mi smo zakupili termin u Royal Albert Hallu, nisam siguran možemo li dobiti novi. Ne znam, valjda je koncert osiguran... Da su Englezi to organizirali, možda bi ga i dobili... Ma da mi glazbenici i stignemo do Engleske, kako će ljudi koji su namjeravali doći na koncert? Ne znam...' rezignirano je tijekom jutra govorio Oliver, a u njegovu se glasu dalo naslutiti da se malo nada da će situacija krenuti nabolje.

Šanse za održavanje koncerta iznosile su tek 20 posto, ako je bilo suditi po informacijama iz organizacijskog tima koji je na sve moguće načine pokušavao iznaći rješenja za transport glazbenika, ali i posjetitelje koncerta koji su čarterima trebali doputovati u London. Njihov broj nije bilo moguće saznati u organizacijskom timu Ictinus grupe koji je jučer proživljavao pravu dramu. Organizatori nisu ni jučer predvečer htjeli potvrditi Oliverov polazak za London. No Oliver je potvrdio pokret. 'Ne znam što će biti s ljudima iz Hrvatske koji su namjeravali ići na koncert niti koliko će biti linija. I kakvih. Što se mene i glazbenika tiče, nije imalo smisla otkazivati. Financijski bi me to ubilo', nije krio Oliver