I TO U FIRENZI

Ogresta i Merlić: Romantika za srebrni pir

12.02.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Poznati novinarski par svoj je srebrni pir krajem siječnja proslavio trodnevnim putovanjem u Italiju koje su dugo priželjkivali

'Valentinovo nisam slavila nikad u životu, niti ću', kroz smijeh će Željka Ogresta (52). Ipak, jednu važnu obljetnicu ljubavi radijska i televizijska voditeljica i urednica prošli mjesec jest proslavila - svoj srebrni pir. Za 25 godina braka Željka i suprug Dubravko Merlić (55) počastili su se romantičnim putovanjem u Italiju i odlično se proveli.

'Tri dana bili smo u Firenzi. Inače nismo veliki romantičari, a roditeljske i poslovne obaveze to nam rijetko dozvoljavaju, ali smo 25 godina braka lijepo proslavili', otkrila nam je Željka, dodavši kako nema recepta za dug i sretan brak.

'Čovjek treba biti realan i ne očekivati čuda. Merla i ja smo uvijek bili posvećeni obitelji, trudili se, gurali i tako je i danas. Nema čuda, samo rad, kako u svemu, tako i u vezi i u braku', iskrena je Željka. Svog sadašnjeg supruga upoznala je davne 1988. na Radiju Sljeme, na koji je prešla sa Stojedinice.

'Bila sam neutješna. Na oproštaljki su me tješili riječima: Nije to tako strašno, tamo je jedan dobar tip, Merlić, drž’ se ti njega', prisjetila se jednom prilikom Željka.

Iako se, kaže, nije rodila ljubav na prvi pogled i nije osjetila trnce kad ga je ugledala, Željka i Dubravko brzo su se zbližili i prohodali. Koliko je veza bila ozbiljna, shvatili su kad je Željka uzela dva mjeseca neplaćenog i otišla u Beč, a Merlić je vrlo brzo otišao po nju. Vjenčali su se dvije godine nakon upoznavanja.