DANIJELA PIŠE ROMAN

'Odustala sam od brzog čitanja jer uživam u svakom zarezu'

27.05.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Danijela Martinović nakon tri slikovnice i knjige s pozitivnim mislima 'Think pink' već ima skice za svoj prvi roman. Usto za svoj gušt piše i poeziju

'Nemam određeni plan kad ću ga objaviti, za godinu ili pet. Nisam još odredila smjer i pojma nemam gdje će me odvući, ali ljubavi će u mom prvom romanu zasigurno biti', otkrila je Danijela Martinović. Osim romana, piše i poeziju.

'Uvijek uza se imam olovku i blokić jer mi ideje za pisanje dolaze na raznim mjestima, ponekad i u snu', kaže Danijela. Velika je ljubiteljica knjiga i kaže da je to njezin najljepši odmor.

'Uvijek ih čitam barem četiri odjednom. Trenutno sam zaokupljena Murakamijevom 'Kafka na žalu', knjigom Vjekoslave Huljić 'Gen anđela', Sare Gottfried 'Hormonska ravnoteža' i Gilberta Le Moela 'Bog u metrou' koju sam pročitala već barem 30 puta i zovem je knjižica za dušu. Njoj se rado uvijek vratim', otkrila je pjevačica. Knjige ne posuđuje iz knjižnice nego ih kupuje.

'Nisam ljubitelj starog mirisa knjige, volim podcrtavati riječi književnika koji se poigravaju riječima poput loptica, volim prva prelistati neku knjigu. I nisam brzi čitač. Krenula sam na tečaj brzog čitanja, ali sam odustala jer uživam u svakom zarezu, volim se zaustaviti na nekim rečenicama, poneke pročitam i desetak puta. Uživam u dobroj rečenici kao u dobrom vinu', kaže Danijela. Dodaje kako je nakrcala brdo novih knjiga u svom stanu.

'Trčim kući i radujem se dobrom štivu kao da me ondje čeka pet najboljih prijateljica. Toliko me knjige mogu zaokupiti i svakako radije i više čitam nego što gledam televiziju', priznala je. Knjige će ponijeti i na festival CMC na kojem uskoro nastupa predstavljajući svoj aktualni singl 'Dežuraj'.