BARTOZS KONOPKA:

Odnosima s drugim ljudima često pristupamo površno

13.03.2014 u 18:26

Bionic
Reading

Bartozs Konopka, redatelj sjajne poljske drame 'Fear Of Falling' koju ćemo moći vidjeti na Nedjeljnoj Avvanturi 16. ožujka, otkrio je što mu je bila inspiracija za snimanje filma

Konopka smatra da često pristupamo odnosima s ljudima površno.

'Ljudi danas žive često kao u nekom snu, osobito kad se radi s odnosima s drugim ljudima. Ukoliko nešto dobro funkcionira na površini, skloni smo vjerovati da je sve u redu i da se ne moramo brinuti o osjećajima drugih... A o tome bismo se trebali brinuti svaki dan. I odjednom se nešto loše dogodi i sve se mijenja. Saznajete da ste se cijelo vrijeme samozavaravali. Takvo nešto proživljava Tomek, glavni junak filma', objašnjava redatelj filma.

Prošle nedjelje zbog tehničkih razloga nije bio prikazan film u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu, no uz Konopkin 'Fear of Falling' filmska se Avvantura vraća u velikom stilu.

Film 'Fear of Falling' ili, u originalu, 'Lek Wysokosci' dobio je brojne nagrade na festivalima diljem svijeta. Glavni junak je Tomek (30), mladić koji je došao u veliki grad u potrazi za boljim životom. I ne ide mu loše – radi kao TV reporter i upravo je zasnovao obitelj. No iznenada dobiva poziv iz psihijatrijske klinike u svom mjestu u kojemu mu se nalazi otac od kojeg se posve udaljio. Usprkos osjećaju koji mu govori da to ne radi te upozorenjima svojih najbližih, Tomek odluči potražiti oca iako se godinama nisu vidjeli. Ono što će iskusiti natjerat će ga da iznova donese zaključke o samome sebi i životu koji vodi...

320498,319609,318834,318787U glavnim su ulogama: Marcin Dorocinski, Krzysztof Stroinski, Ewa Janicka, Dorota Kolak, Magdalena Poplawska, Anna Dymna i dr. Scenaristi su Piotr Borkowski i Bartosz Konopka.

Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati dva filma debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand.