U SKLOPU FILMSKOG FESTIVALA

Odabrani polaznici 3. Sarajevo Talent Campusa

  • Autor: M. M.
  • Zadnja izmjena 07.07.2009 14:04
  • Objavljeno 07.07.2009 u 12:33
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon što je 2. lipnja zatvoren natječaj za sudjelovanje na Sarajevo Talent Campusu, izvršena je selekcija polaznika ovogodišnjeg izdanja Obrazovnog programa Sarajevo Film Festivala, namijenjenog mladim filmskim stvaraocima iz zemalja jugoistočne Europe

Selekcijski odbor u čijem sastavu su bili Izeta Građević, kreativna direktorica Sarajevo Film Festivala, Elma Tataragić, selektorica Takmičarskog programa, Jovan Marjanović, rukovodilac industrijskog segmenta SFF-a i Amra Bakšić Čamo, rukovoditeljica CineLinka, odabrao je ukupno 82 sudionika 3. Sarajevo Talent Campusa. Polaznici dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske i UNMI Kosova.

Sarajevo Talent Campus održat će se od 14. do 20. kolovoza 2009. godine i u svom trećem izdanju nastavit će s kvalitetnim programom kao i prethodne godine, kada je kao predavače ugostio dobitnike Oscara Charlieja Kaufmana, Kevina Spaceya, Branka Lustiga i Danisa Tanovića. Također su došli i ugledni i više puta nagrađivani umjetnici kao što su Nuri Bilge Ceylan, Mike Leigh, Terry George, Aida Begić, Goran Rušinović te mnogi drugi uspješni filmski profesionalci.

Obrazovni program, namijenjen povezivanju mladih filmskih stvaraoca iz zemalja regije, koji je 2007. godine pokrenut u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, nudi priliku talentima da uče od priznatih filmskih stručnjaka te da se uključe u mrežu europske i svjetske filmske industrije.

Kvalitetan program koji se sastoji od niza radionica, diskusija i projekcija te prisustvo renomiranih filmskih profesionalaca u svojstvu predavača Campusa, razlozi su što interes za sudjelovanje na Campusu raste iz godine u godinu. O tome svjedoči i ovogodišnji rekordni broj od 191 pristigle prijave na natječaj.

Fokus ovogodišnjeg Campusa je pružanje mogućnosti talentiranim stvaraocima da otkriju kako se uključiti u regionalnu filmsku industriju i saznaju u kojem smjeru se ona razvija te jačanje veze s globalnom filmskom mrežom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi