'IZBORNA UTRKA'

Objavljena prva politička društvena igra u Hrvatskoj

19.10.2015 u 19:27

Bionic
Reading

Društvena igra na ploči ‘Izborna utrka’ vodi igrače putovima političke hijerarhije od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke i osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi

Prva društvena igra političke tematike u Hrvatskoj, ‘Izborna utrka', na tržište dolazi u srijedu 21. listopada, kad će biti predstavljena na sajmu Kupujmo hrvatsko na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

U ‘Izbornoj utrci’, društvenoj igri na ploči, dva do četiri igrača bore se za pobjedu na izborima za lokalnu samoupravu na duhovit način, bez prozivanja ili favoriziranja neke stranke ili pojedinca. Mogu birati političku opciju, stvarati neprijatelje i ulaziti u koalicije, ali i naučiti kako se na ovdašnji način postaje šef lokalne samouprave ili gradonačelnik. Stranačka hijerarhija kreće od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke te osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi.


U svijetu, a osobito u SAD-u, postoji tradicija izdavanja političkih igara. Gotovo o svakom američkom predsjedniku izdana je bar jedna igra, a rekorder s desetak igrica je predsjednik John F. Kennedy. Najstarije takve igre datiraju još iz 19. stoljeća - ‘Election’ (1896) i ‘Politics’ (1900). Tematski imaju različite podvrste, a jedna od njih, kojoj pripada i ‘Izborna utrka’, politička je satira kojom se na duhovit način objašnjava politički utjecaj na društvo.

‘Izborna utrka’ nalazi se u kartonskoj kutiji, a sadrži kartonsku ploču, papirnate kartice, osam plastičnih figurica, plastične žetone i plastičnu kockicu za bacanje.

Više o igri možete saznati na službenoj stranici 'Izborne utrke' na Facebooku.