PREGRŠT FILMOVA

Objavljen dječji program festivala igranog filma u Puli

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.07.2012 11:28
  • Objavljeno 28.06.2012 u 16:11
Pula Film festival press 28062012

Pula Film festival press 28062012

Izvor: Promo fotografije / Autor: pula filmski festival

Festival igranog filma u Puli na današnjoj je medijskoj konferenciji održanoj u kinodvorani hotela Park Plaza Histria otkrio svoje nove sadržajne adute, ali se i pohvalio vlastitim ruhom koje je nagrađeno prestižnom svjetskom dizajnerskom nagradom Red Dot

Medijsku konferenciju otvorila je pozdravom i zahvalom sponzorima ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić. Izbor Hotela Park Plaza Histria za održavanje današnje konferencije nipošto nije slučajan jer je službena hotelska kuća Festivala Arenaturist, čiju je ponudu ali i neizmjernu podršku Festivalu istaknula Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arenaturista. Velik broj filmskih i popratnih programa ovogodišnjeg, 59. po redu Festivala igranog filma u Puli ne bi bio moguć bez brojnih sponzora, stoga je ravnateljica Višković-Vukić riječi zahvale uputila ekskluzivnom sponzoru popratnog programa Regional Expressu te tvrtki Puljanka, koja će se za vrijeme Festivala brinuti za marendu svih polaznika Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara i svih festivalskih volontera.

Tanja Miličić, voditeljica filmske produkcije i Kina Valli potom je predstavila ovogodišnji dječji program koji se tradicionalno sastoji od nekoliko programa. Višegodišnja namjera Festivala da najmlađe ljubitelje filmove ne samo upozna s filmskim naslovima, već ih i obrazuje nastavlja se i ove godine.

Od 14. do 20. srpnja, svakog dana u Kinu Valli bit će održana filmska matineja s početkom u 10 sati. Ulaz na sve projekcije Matineja za djecu je slobodan, svi su filmovi titlovani na hrvatski, a projekcije animiranih filmova bit će popraćene čitanjem podnaslova kako bi i oni najmlađi mogli uživati. Tradicionalno dječji program Festivala igranog filma u Puli ne bi mogao biti zamišljen bez Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara pod vodstvom Zvonimira Rumboldta i Tomislava Fiketa.

pula filmski festival

pula filmski festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: pula filmski festival

Dugo i toplo ljeto idealno je za eksperimentiranje i otkrivanje tajni izrade animiranog filma. Čuveni profesor Baltazar vodi pustolovni laboratorij u kojem filmske pokuse mogu izvoditi svi klinci u dobi od više-manje 7 do 13 godina, a ove godine će posebno eksperimentirati s Ezopovim i La Fonteinovim basnama. I ove će se godine na Portarati prikazivati animirani naslovi, i to 21. i 25. srpnja. Na samom kraju Tanja Miličić je predstavila i dva filma iz sekcije PoPularna Pulica – Čudesni Spider-Man (24. srpnja u 23,30 sati) i Ledeno doba: Puknuće kopna (28. srpnja u 22 sata). Sam dječji program bit će otvoren posebnom projekcijom na do sad filmski neiskorištenoj pulskoj lokaciji, na gradskom stadionu Aldo Drosina 7. srpnja u 21,30. Mario Peruško iz Pula sporta predstavio je osnovne podatke o ovoj prvoj u povijesti filmskoj projekciji na pulskom stadionu. Bit će prikazan film Vratar Liverpoola, ulaz je posve besplatan, a odličnu i nagrađivanu priču o mladom golmanu moći će pogledati gotovo dvadeset tisuća gledatelja jer... gradski stadion Aldo Drosina može ugostiti devet tisuća posjetitelja na tribinama i čak deset tisuća na travnjaku.

Vizualni identitet 59. festivala igranog filma u Puli osim što je pokupio brojne simpatije na domaćem terenu, jednako uspješno posluje i izvan Hrvatske. Na konferenciji su gostovali Sean Poropat i Jelena Šimunović iz Studia Sonde, tvrtke koja je dobitnik dviju vrijednih nagrada za dizajn: Red dot communication design, za plakate kojima se promovira novi identitet Festivala igranog filma u Puli te Red dot communication design – best of bests, za najnoviji plakat Festivala rabljenih knjiga Booktiga 2012.

Red dot jedno je od najprestižnijih godišnjih svjetskih priznanja iz područja dizajna. Ove godine 15 stručnih članova međunarodnog žirija obradilo je 6.823 pristigla rada iz 43 zemlje, od kojih su tek 63 rada iz čitavoga svijeta dobila Red dot: best of the best, priznanje za izvanredno kreativno dostignuće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi