UZ BROJNE DRUGE IZVOĐAČE

Nick Cave i Franz Ferdinand nastupaju na Sziget festivalu

27.05.2013 u 10:53

Bionic
Reading

Još nekoliko bendova i izvođača prihvatilo je vize za Otok slobode. Upravo na Main stage Sziget festivala stižu nam sa svojim najnovijim izdanjem legendarni Nick Cave i Bad Seeds, kao i popularni alternativni rock sastav Franz Ferdinand

Pjesnik, pisac i rock zvijezda Nick Cave je sve to iako ne nužno tim redoslijedom. Kada se Nick Cave i Bad Seeds pojave na bini, sve osim toga prestaje postojati. Tako će biti i na ovogodišnjem Sziget festivalu, na kojem će predstaviti svoj najnoviji i dugo očekivani studijski album 'Push The Sky Away', objavljen u veljači ove godine nakon pet godina pauze. S novim modernim, energičnim, ali ipak tipičnim albumom, koji fascinira i kritičare i fanove, zasigurno su rezervirali mjesto headlinera na ovogodišnjem festivalu.

Nick Cave & The Bad Seeds - 'Jubilee Street'

Sviraju furiozan i nezaustavljiv indie rock and roll, prave hrabre i lude, prljave pop himne zbog kojih publika uvijek eksplodira. To je zaštitni znak Franz Ferdinanda iz Glasgowa, koji vrijedi za jedan od najpopularnijih britanskih bendova 2000-ih, što potvrđuje i bezbroj glazbenih nagrada. Još od prvog albuma bend jednostavno ne može napraviti promašaj svojim neodoljivim, dinamičnim i jedinstvenim zvukom koji svaki put zadovolji i kritičare i fanove. Izvest će miks svoje uobičajene liste pjesama i skladbi s novog albuma 'Right Thoughts, Right Words, Right Action' koji će uskoro biti objavljen.

Franz Ferdinand - 'Walk Away'


Novo na Szigetu - !!! . Svaki pop rječnik počinje nazivom ovog kalifornijskog benda. Oformljen je 90-ih sa sjedištem u Sacramentu, a poznat je po svom inteligentnom dance punku koji će vas natjerati da se razmrdate. Njihova muzika dočarava zlatno doba novog vala, bučna je i začinjena s malo funka. Predstavit će svoj peti album 'Thr!!!er' na glavnoj bini Szigeta.

!!! - 'Slyd'

A38 party program je ultramoderan, glasan i jedinstven elektronski projekt Nicka Roosa, Martijna Sonderena i Thijsa de Vliegera iz Noisije. Njihova glazba može se čuti u bezbroj igara za PC, holivudskih blockbustera i na najvećim festivalima širom svijeta. Redovno surađuju s najvećim imenima elektronske muzike kao što su Skrillex, Pendulum i Prodigy. Oni su trostruki dobitnici Beatport Music Avards za najbolji drum'n'bass performans, međutim njihova muzika ne može se označiti samo kao d'n'b jer je otvorena za breakbeat, house, dubstep i neurofunk...

Jason Diakité, zvani Timbuktu, jedan je od najvećih švedskih hip-hop umjetnika i reggae izvođača. Piše živopisne, privlačne, ali eklektične hip-hop himne s jedinstvenim stilom. U 15 godina karijere objavio je osam albuma i osvojio sedam švedskih Grammyja. Deset godina obilazio je svijet s devetočlanim funk bendom Damn! koji će pratiti njegov šou i na Sziget festivalu!