DJEČJI MJUZIKL U HNK-u

Ni Maksim Mrvica nije odolio Matildi

03.10.2016 u 21:10

  • +7

Poznati na premijeri dječjeg mjuzikla Matilda

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Prije odlaska na novu azijsku turneju slavni šibenski pijanist sinoć je u zagrebačkom HNK-u pružio podršku šibenskim mališanima koji su nastupili u dječjem mjuziklu 'Matilda' u režiji Nine Kleflin te autora skladbi Nene Belana

Dječji mjuzikl 'Matilda' u produkciji šibenskog kazališta u nedjelju je izveden pred brojnom publikom u zagrebačkom HNK-u te je nagrađen ovacijama. Među brojnim poznatima koji su prisustvovali premijeri, uz Maksima Mrvicu, bili su Vanna, Jelena Rozga, Marijan Ban, Karmela Vukov Colić, Sandra Bagarić, Zorica Kondža, Luka Nižetić, Maja Posavec i mnogi drugi.

'Matilda' je premijerno izvedena prošle godine na glavnoj Ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala ispred šibenske katedrale, a tijekom godine doživjela je velik uspjeh među djecom. Godina prikazivanja mjuzikla obilježena je i objavom originalnog albuma 'Matilda Original Soundtrack'. Redateljica mjuzikla je Nina Klefin, Maja Kovač glumi glavnu junakinju, a uz nju su u istaknutim ulogama Nela Kocsis, Franka Klarić, Damir Lončar i Jakov Bilić.

Posljednjih šest godina Neno Belan skladao je glazbu za tri dječja mjuzikla – 'Buratino' 2010., 'Matildu' te za ovogodišnjeg 'Čarobnjaka iz Oza'. Sva tri mjuzikla predstavljena su na MDF-u, a režirala ih je Nina Kleflin.


Nina Kleflin, Neno Belan i Zorica Kondža