LEŽERNOST PRIJE SVEGA

Neodoljiv šarm naših slavnih glumaca i umjetnika

14.09.2016 u 11:50

  • +23

Brojni ljubitelji umjetnosti uveličali svečano otvorenje 8. Festivala fotografije Organ Vida

Izvor: Promo fotografije / Autor: Niko Goga

Bionic
Reading

Jučerašnje otvaranje 8. Međunarodnog festivala fotografije Organ vida u Francuskom paviljonu pohodili su mnogi poznati Hrvati, poput glumaca Livija Badurine, Nikše Kušelja i Damira Markovine te Petra Cvirna, pijanista Maksima Mrvice i DJ-a Tome Ricova. U ležernim modnim kombinacijama i plavim tonovima kao da su zajedno odaslali pozdrav moru i ljetu na zalasku, koje je za mnoge od njih bilo ispunjeno novim projektima

Mnogi ljubitelji fotografije jučer nisu propustili izložbu 'Otkrivanja' u Francuskom paviljonu, a među njima bio je i prvak drame zagrebačkog HNK Livio Badurina, kojem je fotografija najdraži hobi, a iza sebe zagrebački glumac riječkih korijena ima i nekoliko izložbi. I Nikša Kušelj zahvaljujući svojoj djevojci, fotografkinji Mari Bratoš svakodnevno živi s tom umjetnošću, a zajedno su radili i na nekoliko izložbi fotografija, među kojima je i ona o Varšavskoj prije nepune tri godine, koja je nosila ime 'Ulica s imenom grada'. Mara i Nikša kao da su jing i jang jedne ljubavi na domaćoj kulturnoj sceni i kao takvi savršen spoj.

'Uvijek mi je užitak raditi s Marom, lijepo se nadopunjujemo, jedno drugo savjetujemo, a cijeni Mara i moje oko kad je fotografija u pitanju. Ovog ljeta došli smo na ideju o još jednom zajedničkom projektu vezanom za Mediteran, koji ćemo uskoro realizirati', kaže Nikša. Protekle mjesece pamtit će po odličnoj predstavi 'Kafeterija' Vinka Brešana i Mate Matišića na Dubrovačkim ljetnim igrama, u kojoj je glumio, ali raduju ga i budući projekti.

'Novost u mom životu je operno pjevanje. Naime, nastupat ću ove ili sljedeće sezone u 'Prosjačkoj operi' kao jedini glumac među opernim pjevačima i sad marljivo vježbam. Ide mi odlično i to je ono što me danas čini sretnim', otkriva. A sprema li se uskoro vjenčanje s Marom, pitamo. 'Ipak je to naša intimna priča, nije baš da je samo tako otkrivamo javnosti', sramežljivo će Nikša.

Uz Nikšu su se u Francuskom paviljonu našle i glumice Iva Mihalić, Kristina Krepela te mnogi drugi.


Iva Mihalić


Mara Bratoš