BRAUS NAKON NESREĆE

'Nema druge, moram na hitnu detoksikaciju'

08.01.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Rovinjski bariton Ronald Braus uspješno se oporavlja nakon teške prometne nesreće koju je doživio sredinom prosinca. Iako su iza njega velika trauma i šok, ne posustaje, a optimističan i vedar duh ga ne napušta. Nakon bolnice pušten je na kućnu njegu i jedva čeka da se vrati svojim poslovnim obavezama i svakodnevici

'Dakle ove godine sam silom prilika proveo zimske praznike doma, uz potpunu skrb roditelja i prijatelja. Budući da mi i rođendan pada u praznično vrijeme, bilo je svega. Prijateljica Branka Habek mi je napravila najbolje kremšnite na svijetu, mama pašticadu i tako redom... Ne preostaje mi ništa drugo nego krenuti na hitnu detoksikaciju', rekao nam je kroz smijeh Ronald Braus. A razloga za smijeh i veselje itekako ima jer je gotovo izgubio život.

Vozeći 60 km/sat na neprometnoj cesti u blizini Rovinja doživio je tešku prometnu nesreću kojoj je kumovala masna mrlja na cesti. Izgubio je kontrolu nad vozilom i ono se nekoliko puta prevrnulo. Pjevač je zadobio lom prsne kosti i ozljedu jednog kralješka. Nakon izlaska iz zagrebačke Traume nalazi se na kućnoj njezi.

'Znam programe svih televizijskih kanala napamet', rekao nam je Braus. Smireno i optimistično govori da se puno bolje osjeća i dat će sve od sebe da skrati svoj proces oporavka.

'Operaciju sam izbjegao, na svoje veliko zadovoljstvo, a o mojoj terapiji brine se prijateljica terapeutica Jadranka Brozd, koju jako slušam', otkrio je. Ortozu (spravu koja drži kralježnicu stabilnom) mora nositi barem dva mjeseca, a terapija će mu trajati tri tjedna.

Još, kaže, nije svjestan onoga što se dogodilo. 'Malo čak i namjerno ignoriram sve jer volim gledati dalje. Bitno je da sam sačuvao glavu. Od tog ću vikenda pamtiti ljepše stvari', ističe Roni, glazbenik kojeg šira publika pamti po nastupima u HTV-ovu showu 'Ples sa zvijezdama' te prvoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato'.

Čim se oporavi, kreće s probama za dvije nove predstave koje će biti postavljene u proljeće i ljeto.'Osim toga, čekaju me razna gostovanja, ali sve to kad dođe vrijeme i liječnici kažu da može', ističe utemeljitelj prve hrvatske putujuće operne trupe i umjetnički voditelj Međunarodnog kulturnog centra u Rovinju.


Roni redovito odlazi na rehabilitaciju kod Jadranke Brozd