BAMBI MOLESTERS U VIROVITICI

Neki nas bendovi navode kao svoje uzore

28.01.2012 u 17:42

Bionic
Reading

Sisački surf rokeri Bambi Molesters u sklopu Noći muzeja nastupili su u Virovitici

Sisački surf rock sastav Bambi Molesters prošlog je mjeseca objavio album 'Nights in Zagreb' - prvi njihov 'live album' s dvostrukim CD-om i bonus dokumentarnim filmom, odnosno DVD snimkom nastupa u Zagrebu nastalom u ožujku prošle godine, a u sklopu Noći muzeja sinoć su nastupili i u Virovitici.

Posebnost je albuma, tvrdi basistica Lada Furlan Zaborac, zajednički nastup s Chrisom Eckmanom i činjenica da ga je radila nezavisna filmska kuća iz Njemačke.

Dalibor Pavičić, gitarist u sastavu, kaže kako ih, nakon 17 godina svirke, neki bendovi navode kao svoje uzore, a što se tiče trenutne popularnosti u svom žanru, vjeruje da se nalaze među prvih pet u svijetu. Na hrvatskoj glazbenoj sceni, kažu, postoji raznolikost bendova, ali ih ima malo u određenom žanru. Zbog toga ne postoji 'pretjerana konkurencija'.

Uspon do svjetske slave nije im išao pretjerano teško. Od samih su početaka 1994. godine puno nastupali – krenuli su s klupskim svirkama u Sloveniji, pa preko nje do Austrije, Njemačke i velikog dijela Europe. U trenutku najveće medijske pažnje iza sebe su već imali brojne koncerte pa takozvane 'dječje bolesti' na putu do uspjeha nisu prolazili pred kamerama.

Promociju nedavno objavljenog live albuma održat će i u zagrebačkoj Tvornici sredinom veljače.