PULA FILM FESTIVAL

Ne propustite druženja s filmskim ekipama

19.07.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Publici koja prati projekcije na filmskom festivalu u Puli omogućeno je da upoznaju strane i domaće filmske ekipe

Pamtljiva francuska urbana drama 'Noćni izlazak' sinoć je igrala na Kaštelu, a prije same projekcije publiku su pozdravili, a film predstavili redateljica Héléna Klotz i glumac Niels Schneider.

Riječ je o prvim stranim gostima 59. festivala igranog filma u Puli, naravno, ne i posljednjima. Večeras će Kaštel posjetiti Andrea Segre, redatelj talijanske drame 'Shun Li i Pjesnik', a prije francuske 'Osvete' moći ćete upoznati dio filmske ekipe zaslužan za ovaj atraktivan triler. Osvetu će Kaštelu predstaviti redatelj Etienne Faure i glumci Lucien Guignard i Niels Schneider.

Sutra navečer gledatelji će na Kaštelu moći upoznati producenta Rudolfa Biermanna i glumicu Ivanu Chylkovu, ljude zaslužne za film 'Savršeni dan'. Odmah potom, prije projekcije filma 'Italija: Voli je ili napusti', kratak uvod sretnom spoju dokumentarnog i igranog dat će redateljski par Gustav Hofer i Luca Ragazzi.

Listi filmskih gostiju izvan Hrvatske treba dodati i članove ocjenjivačkog suda međunarodnog programa - Mirjanu Karanović, Milča Mančevskog i Metoda Peveca.

Ove godine novost na Festivalu su i druženja s filmskim ekipama za širu javnost. Na festivalskom otoku, smještenom na Giardinima, oko 11 sati kada je najživlje u Gradu, ugostit će se glumce iz hrvatskih filmova te će se odvijati intervjui uživo, kojima će svi zainteresirani građani moći prisustvovati.