BESPLATNO

Ne propustite Drive In kino u Zagrebu

27.03.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Zagreb će uskoro biti bogatiji za još jedan kulturni događaj, a riječ je o DriveIn kinu koji će prva dva vikenda u travnju na Prisavlju kod 'kockice' projicirati filmove u kojima će filmofili uživati iz svojih limenih ljubimaca

Projektom DriveIn kina u Zagrebu, koji počinje 5. travnja na Cvjetnom naselju, metropola će biti bogatija za još jednu kulturno-zabavnu ponudu, a hvalevrijedna je činjenica ta da sponzorstva čine glavni izvor financiranja te da je ulaz besplatan.

Analizirajući kulturnu ponudu u gradu Zagrebu u sklopu tima Udruge HSA Kultura, zabava, sport, pojavila se ideja za projektom koji bi građanima i turistima u Zagrebu pružio novi doživljaj gledanja filmova, gledanjem filmova iz automobila.

Filmovi se projiciraju na filmskom platnu Airscreenu, dijagonale 12 m, koje posjetitelji gledaju iz svojih osobnih automobila, a jedinstvenu ugođaju pridonosi projekcija zvuka putem radioprijemnika.


Cilj je projekta obogatiti kulturnu ponudu grada Zagreba ponudivši nešto inovativno na hrvatskom tržištu te na taj način ostvariti viziju i misiju Hrvatske studentske asocijacije – obogaćivanje socijalnih, društvenih i organizacijskih vještina studenata te ostvarivanje dobrobiti društvene zajednice.

Projekt ovakvog tipa vratio bi dašak tradicije i šarma u grad Zagreb te pružio građanima nov način uživanja u projekcijama na filmskom platnu. Prošlogodišnje DriveINkino posjetilo je preko 1.600 ljudi, u prosjeku iznad 400 ljudi dnevno.

DriveINkino Zagreb bit će realizirano uz potporu Grada Zagreba koji uviđa opravdanost održavanja ovog projekta donijelo samom Gradu. Projektom se nastoji ostvariti jedan od najvećih pothvata Hrvatske studentske asocijacije kojim bi ostvarili suradnju i povezali se sa Gradom Zagrebom te na taj način postigli snažnu promociju Udruge izvan Ekonomskog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.