OBITELJSKA KOMEDIJA

Nastavlja se snimanje filma 'Život je truba'

06.05.2014 u 15:15

Bionic
Reading

U petak, 2. svibnja u produkciji Propeler Filma započela je druga etapa snimanja novog dugometražnog filma Antonija Nuića - 'Život je truba'

Ova obiteljska komedija govori o Borisu Buriću, trubaču alternativnog jazz benda, koji se treba oženiti psihologinjom Janom Krajač. Boro Bura, kako ga zovu prijatelji, iz bogate je mesarske obitelji, dok Jana dolazi iz klasične građanske obitelji. Organizaciju svadbe na sebe je preuzeo Zdravko, Burin otac, koji želi oženiti sina kako priliči tradiciji i običajima. Međutim, poklon koji će uručiti Buri, promijenit će živote mladenaca.

U naslovnim su ulogama Bojan Navojec i Iva Babić, dok ostale uloge tumače Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec Filip Šovagović, Ksenija Marinković i Filip Križan. Producent filma je Boris T. Matić, direktor fotografije Radislav Jovanov Gonzo; autor glazbe je Hrvoje Štefotić, a scenografiju potpisuje Nedjeljko Mikac. Koproducenti filma su Staragara iz Slovenije, Baš Čelik iz Srbije, Artikulacija Production iz Crne Gore i Hrvatska radiotelevizija.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije Ministarstva kulture Crne Gore te Programa MEDIA Europske unije Snimanje će se odvijati na različitim lokacijama u Zagrebu sve do 11. svibnja, nakon čega slijedi post-produkcija. Premijera je planirana za 23. prosinac, kada film kreće u kino-distribuciju.