NATAŠA DANGUBIĆ

'Napokon sam naučila prihvatiti sebe'

19.01.2016 u 10:44

Bionic
Reading

U novoj predstavi Senke Bulić 'Živjet ćemo bolje' u ZKM-u Nataša Dangubić igra glavnu ulogu Mare, koju smatra najzahtjevnijim glumačkim izazovom u karijeri. Na premijeri u subotu bio je i njezin bivši suprug, kazališni i filmski redatelj Bobo Jelčić, koji je odlučio ne komentirati najnoviju Natašinu ulogu, a objasnio je i zašto

Protekli mjeseci za zagrebačku glumicu Natašu Dangubić (40) bili su obilježeni novom kazališnom ulogom koja je značila i najveći zadatak u njezinoj karijeri. Uloga majke koja nakon smrti novorođene bebe pada u mračan svijet samokažnjavanja i suočavanja s ranama prošlosti svoje disfunkcionalne obitelji za 40-godišnju glumicu bila je nešto najzahtjevnije do sada. I fizički i psihički iscrpljujuća. Nakon toliko mjeseci rada, truda i želja pitamo Natašu kakve su reakcije publike i kolega došle do nje?


Nataša kao Mara u predstavi 'Živjet ćemo bolje' nastaloj prema istoimenom romanu Maje Hrgović

'Do mene samo pozitivne. Vjerujem da će ova predstava naći svoj put do publike, a ona je na prve dvije izvedbe bila pažljiva, koncentrirana, usredotočena. A to već nešto govori. Senka je beskompromisna redateljica i to mi paše. Volim ljude koji znaju što žele, koji se traže na pravi način. I zbog toga, ma koliko je bilo teško i zahtjevno, nije mi žao što sam prihvatila ovu ulogu', kaže glumica. Nakon premijere čestitali su joj mnoge kolege, ali i bivši suprug, redatelj Bobo Jelčić, koji je također pogledao predstavu.


Bobo u društvu kolega, redatelja Paola Magellija i glumice Perice Martinović u subotu u ZKM-u

'Što misli o mojoj glumi, to morate pitati njega', poručila je Nataša, a Bobo je pak džentlmenski izbjegao komentar.

'Nataša i ja dogovorili smo se da ne dajemo izjave jedno o drugom, pa bih volio da razumijete tu našu odluku', objasnio je Jelčić, čiji je brak s Natašom nakon deset zajedničkih godina okončan 2011.


Nataša i Bobo sa svojom jedinicom, danas osmogodišnjom kćeri Klarom

O svojoj novoj ljubavi i muškarcu u kojeg je trenutno zaljubljena Nataša zasad uporno šuti, izbjegavajući odgovor na pitanje dolazi li novi odabranik na njezine premijere. Ipak, priznaje jednu važnu promjenu u svom životu, na koju je možda dijelom utjecala i nova ljubav.

'Ne znam jesam li danas najzadovoljnija sobom, no sigurno je da sam mirna sama sa sobom. Konačno sam naučila prihvatiti sebe!', zaključuje.