LASKAVA ULOGA

Nakon Kiklopa Nives Celzijus ponovno diže prašinu, evo kako

01.12.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Medijima se brzinom svjetlosti proširila vijest kako se pjevačica i spisateljica Nives Celzijus odlučila na zaokret u karijeri. Na poziv redatelja Dražena Ferenčine i intendanta osječkog HNK-a Božidara Šnajdera, prihvatila je ulogu u novoj predstavi ovog kazališta, čija će se premijera održati 9. prosinca

Sve što Nives Celzijus radi ne može proći nezamijećeno. Prvo su se razni komentari pojavili nakon što je osvojila književnu nagradu Kiklop za Hit godine za knjigu 'Gola istina', potom je rasprodala koncert u dvorani Lisinski, a sada će se, ni manje ni više, popeti na pozornicu osječkog Hrvatskog narodnog kazališta kao glumica.

Naime, prihvatila je ulogu pjevačice na dvoru grofa Pejačevića u doba austrougarskog cara u predstavi redatelja Dražena Ferenčine prema romanu Marije Jurić Zagorke 'Vitez slavonske ravni'. 'Bilo je nemoguće odbiti ovako laskav poziv intendanta osječkog HNK-a Božidara Šnajdera i redatelja Dražena Ferenčine. Kao djevojčica završila sam tečaj glume u Zagrebačkom kazalištu mladih i tada mi ni na kraj pameti nije bilo da ću jednog dana završiti na daskama velikog Hrvatskog narodnog kazališta. Posebno me obradovalo to što je cijela ekipa u ansamblu iznimno ljubazna i prijateljski nastrojena, tako da mislim da ćemo se sjajno družiti i, vjerujem, uspješno surađivati. Ovu ulogu doživljavam kao nov izazov u svojoj karijeri i sigurna sam da ću štošta naučiti', izjavila je Nives Celzijus.


Nives Celzijus u društvu Dražena Ferenčine i Božidara Šnajdera

Zbog učestalih proba za predstavu, pjevačica i spisateljica privremeno se preselila u Osijek budući da je svečana premijera zakazana već za 9. prosinca. Otkud odabir Nives Celzijus za ovu predstavu, objasnio je redatelj Dražen Ferenčina: 'Prema scenariju predstave bila nam je potrebna trenutačno najljepša i najatraktivnija pjevačica koja postoji na sceni, jer nam je trebala uloga prekrasne pjevačice koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević želi mu iskazati čast i za svečanu večeru s njime angažira najljepšu i najbolju pjevačicu tog vremena. Zato mi je odmah Nives pala na pamet za ovu ulogu. Nisam razmišljao ni trena o nekom drugom. Predložio sam ideju intendantu Šnajderu, koji se odmah složio s prijedlogom, jer znamo koliko nam Nives toga dobroga može donijeti u predstavi i da nitko na nju ne može biti imun. Čim je prihvatila angažman, krenuli smo s probama, jer imamo samo par dana do premijere. Na probama nas je iznenadila svojom profesionalnošću i uvjereni smo da će to za publiku biti pun pogodak.'

U predstavi će joj glumački partner biti Aleksandar Bogdanović, a bit će zanimljivo vidjeti prve reakcije publike i kritike.


Dražen Ferenčina odabrao je Nives Celzijus za ulogu pjevačice na dvoru grofa Pejačevića