BREGOVIĆ I KUSTURICA

Nakon 20 godina svađe i vrijeđanja zajedno zasvirali u Moskvi

08.11.2016 u 14:43

Bionic
Reading

Poznata je dugogodišnja svađa slavnih Sarajlija, nekadašnjih suradnika i vjenčanih kumova, glazbenika Gorana Bregovića i filmskog redatelja Emira Kusturice koja datira još iz 1993., kad je Brega radio na glazbi za Kusturičin film 'Arizona Dream' i nakon toga optužen za plagijat. Kusturica nikad nije oprostio Bregi sramotu koju mu je priuštio pred svijetom, ponajviše pred Iggyjem Popom, također suradnikom na soundtracku. Prepucavanja u medijima trajala su sve do prošle godine i čini se da su konačno zakopali ratne sjekire jer su u subotu u Moskvi zajedno nastupili u Kremaljskom dvorcu

Goran Bregović i Emir Kusturica više od dva desetljeća vole se i mrze. Jedan drugom posljednjih godina zamjerali su štošta, bilo je ružnih riječi, uvreda, podbadanja u javnosti, a sve zbog toga što je Bregović optužen da je plagirao glazbu koju je napisao za Kusturičin film 'Arizona Dream'. Kusturica, kratkog fitilja kao i uvijek, brzo je planuo tada na svog kuma Bregovića, a bijes je trajao godinama. Krajem prošlog mjeseca Brega se osvrnuo na njihovu svađu riječima:


Brega je izjavio da je glazbu za Kusturičine filmove radio samo zbog novca

'Kusta, kad me pljuje, zna čak biti duhovit. Želim mu dobro. Ne znam želi li on meni dobro, ali ja njemu želim. Bio mi je kum na vjenčanju i ne mogu se dovesti u situaciju da javno za kuma kažem nešto loše, mada bih možda mogao to napraviti i bolje od njega', rekao je Bregović i dodao:

'Nas svijet neće pamtiti po onome što je tko rekao. Pamtit će njega po filmovima koje je režirao i onom što sam ja od muzike snimio. A tko je što rekao, to ne traje ni jedno popodne i moguće je da će mu jednom biti žao zbog toga. Volio bih da i danas uspije snimiti dobar film. Pretpostavljam da i oni koji ga ne vole, svi bi voljeli da on napokon napravi dobar film', bocnuo je za kraj Bregović Kusturicu.


Temperamentni Kusturica novi je film 'Mliječni put' snimao s Monicom Bellucci tri godine, a sa seta je izbacio glumca Sergeja Trifunovića nakon velike svađe

Posvađani ili pomireni, zajedno su prošle subote u Moskvi nastupili na 'Balkanskom koncertu' u Kremaljskom dvorcu, točnije Bregović je bio predgrupa Kusturici i njegovom bendu No Smoking Orchestra. Publika je bila oduševljena, a tko je koga nadmašio na koncertu, nije teško zaključiti. Jer Bregi je glazba život, a Kusturici bend i koncerti više dođu kao oblik zabave.

Горан Брегович в Кремле! Потрясающий концерт! ?????? #goranbregovic #театральныйгидмосквы

A video posted by Театральный гид Москвы (@moscow_theater_guide) on

#kusturica #кустурица

A video posted by zefo1980 (@zefo1980) on